Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Βερελής: Παραποιήθηκε η γνώμη των βουλευτών της ΝΔ για την Siemens!

Απέστειλα σήμερα, 23.01.2011 στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο την παρακάτω επιστολή, προκειμένου να διευκρινιστεί ότι εντάχθηκα στη λίστα προς περαιτέρω διερεύνηση αποκλειστικά και μόνον από το ΠΑΣΟΚ, αφού η πλειοψηφία των Βουλευτών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ τάχθηκε κατά της συμμετοχής του ονόματός μου στη λίστα αυτή.
Προς τον Πρόεδρο της Βουλής
Κον Φίλιππο Πετσάλνικο
 
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με την επιστολή μου αυτή θέτω υπόψη σας εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει σχέση με το κύρος του πορίσματος της Κοινοβουλευτικής Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens. H θητεία αυτής της Επιτροπής έχει λήξει ήδη από την 20.01.2011 και το πόρισμα θα παραδοθεί αύριο 24.1.2011, ευρισκόμενο ακόμη σε επεξεργασία.
Ειδικότερα, αναφέρομαι στην γενομένη στην ολομέλεια της επιτροπής τελική συζήτηση για την τελική διατύπωση και κυρίως για την αναφορά ονομάτων.
Κατά την έκφραση γνώμης των βουλευτών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, η πλειοψηφία τους, δηλαδή οι τέσσερις στους έξι Βουλευτές, και συγκεκριμένα η κα Μαρία Κόλλια – Τσαρούχα και οι κ.κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, Πάνος Καμένος και Τάσος Νεράτζης, διατύπωσαν σαφώς τη βούλησή τους να μην περιληφθεί το όνομά μου στη λίστα των ονομάτων προς περαιτέρω διερεύνηση.
Το αναμφισβήτητο αυτό γεγονός που προκύπτει και από τις δημόσιες δηλώσεις των ιδίων των διαφωνούντων Βουλευτών, καθιστά αυθαίρετο και προϊόν παραποίησης, υποθέτω εκ λάθους, τον ισχυρισμό ότι δήθεν έχω συμπεριληφθεί και με πρόταση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Δεν γνωρίζω κάτω από ποιες συνθήκες έγινε αυτή η παραποίηση της ελεύθερης και εκφρασμένης γνώμης της πλειοψηφίας των Βουλευτών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Είναι όμως βέβαιο ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής, οφείλει να έχει δείξει επιμέλεια στην αποτύπωση ιδιαίτερα της κορυφαίας στιγμής έκφρασης της τελικής γνώμης των Βουλευτών και της αναφοράς των ονομάτων. Όπως αυτή έγινε σύμφωνα με τη βούλησή τους, σε λίστα κόμματος και μάλιστα στην τελική διατύπωση.
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι βρέθηκα στη λίστα με απόφαση αποκλειστικά και μόνον του ΠΑΣΟΚ.Ανεξάρτητα πως θα διατυπωθεί τελικά το πόρισμα στην αναλυτική του μορφή, η ανακοίνωση του προς τα ΜΜΕ όπως έγινε, παρήγαγε πολιτικό και ηθικό αποτέλεσμα βλαπτικό για μένα. Θεωρώ ότι το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και η παράλειψη διόρθωσης δημιουργεί ηθικά, πολιτικά και νομικά ζητήματα. 
 
Με τιμή
Χρίστος Βερελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου