Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Αθώος ο Ρουσόπουλος και με τη βούλα: Σχέδιο εξόντωσής του φαίνεται από επίσημο έγγραφο!

Η πολύκροτη υπόθεση Βατοπεδίου έχει αρχίσει-ένεκα των πρόσφατων εξελίξεων- να προκαλεί έντονους τριγμούς στο εσωτερικό του κυβερνητικού σχηματισμού.

Μετά την απαλλαγή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου απο την ολομέλεια της Βουλής με ψήφους του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της Αριστεράς δημιουργούνται νέα δεδομένα αλλά και σοβαρός σκεπτικισμός στην υπό εξέλιξη υπόθεση. Γιατί ο πρώην υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του κ. Καραμανλή είχε θεωρηθεί ο εμπνευστής των ανταλλαγών αλλά και ο ηθικός αυτουργός κάτι το οποίο τελικά δεν διεφάνη ούτε κατά την διάρκεια των δυο εξεταστικών, ούτε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Εάν μάλιστα θεωρηθούν έγκυρα τα πρόσφατα έγγραφα απο το intelligence report τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία αναφέρουν ότι: «Για να ξεπεραστεί το εμπόδιο Ρουσόπουλου σύντομα κάποιοι μελετούν την παγίδα που θα τον σπρώξουν και ήδη ετοιμάζουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου...».
Και συμπληρώνει ότι “Σε ερώτησή μας ότι η όποια ζημιά στο πρόσωπο του Ρουσόπουλου θα πλήξει ευθέως και τον Καραμανλή, η πηγή μας απάντησε: «Όποιος καταλαβαίνει τι του γίνεται, ας αναλάβει και τις ευθύνες των πράξεών του. Τέρμα τα παιδιαρίσματα και οι κολεγιές με φιλαράκια! Δεν θα αφήσουμε το πολιτικό μας μέλλον σε μια παιδική χαρά!»

Το «intelligence report» ουσιαστικά ενημερώνει τον Μ. Χριστοφοράκο ότι μεθοδευόταν «παγίδα» για την πολιτική εξόντωση του Θόδωρου Ρουσόπουλου, πολύ πριν έρθει στη δημοσιότητα η υπόθεση Βατοπεδίου. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για το ενδεχόμενο αυτό, από το 2006, ενώ η υπόθεση Βατοπεδίου εμφανίστηκε το 2008!

Είναι συνεπώς αυτονόητο να συμπεράνει κανείς οτι στην υπόθεση αυτή υπήρξε έντονο παρασκήνιο με πολλούς πρωταγωνιστές. Μάλιστα τα πράγματα παίρνουν άλλη διάσταση γιατί όπως ισχυρίζονται έγκυρες πηγές είναι γνωστή η επίσκεψη του Αμερικανού προξένου στο Άγιον Όρος τον Αύγουστο, λίγο πριν να λάβει δημοσιότητα η υπόθεση, αλλά και η παράταση της παραμονής του με ειδική άδεια απο τις Αμερικανικές Αρχές, καθώς επίσης και η επίσκεψη την ίδια περίοδο στο Άγιον Όρος του κ Σανιδά αλλά και κατά διαβολική σύμπτωση και γνωστού ανθρώπου των media! Η ίδια πηγή ισχυρίζεται οτι υπάρχουν και οι μαρτυρίες αλλά και τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τις επισκέψεις, τα οποία ωστόσο δεν έχουν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Κινητικότητα και γκρίνια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

“Η ιστορία αυτή προσβάλλει την νομική μας αισθητική” δήλωσε πρόσφατα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος αφήνοντας να εννοηθεί οτι πρόκειται “για μια ιστορία η οποία επί της ουσίας εξυπηρετεί το καπρίτσιο μια μικρής ομάδας βουλευτών”. Η ίδια πηγή εξήγησε ότι “το ελληνικό δημόσιο έκανε παραχώρηση σε “Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου” κατά συνέπεια δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία” ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι εάν ο κ. Παπακωνσταντίνου επιθυμούσε να κλείσει το όλο θέμα θα είχε υπογράψει τα σχετικά έγγραφα με βάσει τα οποία θα επέστρεφαν όλες οι ανταλλαγέντες εκτάσεις στο ελληνικό δημόσιο. Φυσικά μια τέτοια χειρονομία δεν θα μπορούσε να αφορά μόνο την Μονή Βατοπεδίου αλλά και στο σύνολο την εκκλησιαστική περιουσία και τις όποιες ανταλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Η άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία έχει να κάνει και με άλλα κεντρικά πολιτικά και νομικά ζητήματα. Πρωτίστως θα πρέπει να ξεκαθαριστεί εάν οι ανταλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί επί σειρά ετών είναι νόμιμη ή όχι πράξη. Αλλά και σε πολιτικό επίπεδο θα είχε να αντιμετωπίσει του το ενδεχόμενο εσωκομματικής σύγκρουσης μα πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στον κ. Παπανδρέου. Συνεπώς ο κ. Παπακωνσταντίνου προτίμησε να μείνει σιωπηλός στην υπόθεση αυτή.

Μάλιστα πολλά κομματικά και κυβερνητικά στελέχη γνωρίζουν καλά απο τα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής στην οποία καταθέτει γνωστός δημοσιογράφος οτι το Ελληνικό δημόσιο δεν έχασε απο την πράξη ανταλλαγής. Τι λέει λοιπόν ο γνωστός δημοσιογράφος ο οποίος μάλιστα πρωταγωνίστησε στην υπόθεση; Παραθέτουμε απόσπασμα της κατάθεσής του:
Ερώτηση: “H αγοραπωλησία όπως έγινε με 17 αντικειμενική 39 πώληση δείχνει επωφελής για το Δημόσιο...”
Δημοσιογράφος: “ Aκριβώς ”.
Φεβρωνία Πατριανάκου: “ Aφού λοιπόν ήταν επωφελής η αγοραπωλησία, το σκάνδαλο ήταν αν γινόταν αλλαγή χρήσης του ακίνητου;”
Δημοσιογράφος: “Βεβαίως”.
Φεβρωνία Πατριανάκου: “Στο χώρο της Υγείας υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα”;
Δημοσιογράφος: “Eίναι προφανές αυτό”.
Χρήστος Μαρκογιαννάκης: “Τελικά αλλαγή της χρήσης έγινε του ακινήτου”;
Δημοσιογράφος: “Όχι, με την αποκάλυψη που κάναμε σταμάτησε”.
Χρήστος Μαρκογιαννάκης: “Ευχαριστώ πολύ κ. Βλάχο”.
Δημοσιογράφος: “O αντικειμενικός στόχος της αποκάλυψης νομίζω επετεύχθη” (Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, Βλάχος, σ. 122, 124, 71 και 72. ).
Ο δημοσιογράφος εκθέτει με λεπτομέρεια ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο στο Ολυμπιακό Ακίνητο πλην του ότι οι Εταιρείες που είχαν συμφέροντα στην υγεία το χρησιμοποίησαν για να μην αλλάξει χρήση το ακίνητο πράγμα, το οποίο δεν αφορά τη Μονή Βατοπεδίου, και ήταν “ο αντικειμενικός στόχος της αποκάλυψης” που και ο ίδιος έκανε!!
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/blog-post_7075.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Ksipnistere_+%28.+.+.+.+.+.+.+++ksipnistere+_++%CE%9F+%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%80%CF%8E%CE%BD+%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CE%AF+%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BD%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου