Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ψωμιάδης: «Αφού δεν κατάφεραν να αλλάξουν την Ιστορία μας, τώρα επιχειρούν να την… καταργήσουν»


Σχετικά με την τελική πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αφού δεν κατάφεραν να αλλάξουν την Ιστορία μας, τώρα επιχειρούν να την… καταργήσουν! Παρά, μάλιστα, της πρόσφατες καθησυχαστικές περί του αντιθέτου δηλώσεις των υφυπουργών Χριστοφιλοπούλου και Πανάρετου. Φαίνεται ότι τα σχέδια για τον εξοστρακισμό της Ιστορίας από την παιδεία των νέων της Ελλάδας βρίσκονται πάλι σε πλήρη εξέλιξη, αφού σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τη δομή και τη μορφή του νέου Λυκείου η Ιστορία δεν θα είναι πια υποχρεωτικό μάθημα στις δύο τελευταίες τάξεις. Αλήθεια, υπάρχει προηγούμενο χώρας που επέλεξε τα παιδιά της να μην μαθαίνουν την Ιστορία τους; Δεν θα τους περάσει ούτε αυτή τη φορά. Γιατί λαός που δεν ξέρει την Ιστορία του, δεν έχει μέλλον. Μια Ιστορία γεμάτη ένδοξες σελίδες, όπως την έχουν χαρακτηρίσει οι ξένοι, φίλοι κι εχθροί…

Από την άλλη, διαβάζουμε ότι στη β’ και γ’ Λυκείου καθιερώνεται ως υποχρεωτικό μάθημα η φυσική αγωγή. Πρώτοι εμείς, με πολλές παρεμβάσεις μας, προτείναμε τα προηγούμενα χρόνια στη χρηματοδότηση της σχολικής στέγης να περιλαμβάνεται και η δημιουργία γυμναστηρίου σε κάθε σχολείο. Με ποιες υποδομές, λοιπόν, θα πάμε τώρα σε ένα τέτοιο βήμα; Είναι προφανές ότι το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι της απαράδεκτης κατάργησης των αθλητικών σχολείων. Επί της ουσίας μηδέν. Μόνο εντυπώσεις».

http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_3503.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου