Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τον προπηλακισμό του Κωστή Χατζηδάκη


Η εικόνα του Κωστή Χατζηδάκη με αίματα στο κεφάλι, κάνει αυτή τη στιγμή το γύρο στο  facebook και σταblogs, αφού οι εργαζόμενοι του τύπου απεργούν. Είναι θλιβερό. Πολύ θλιβερό. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως ο όχλος των φασιστοειδών κάνει κουμάντο στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν είναι τυχαίο το περιστατικό. Δεν είναι τυχαίο πως ο πρώην υπουργός πήγε σήμερα στο γραφείο του. Κάτι δείχνει. Δεν είναι τυχαίο πως οι τραμπούκοι επέλεξαν το συγκεκριμένο θύμα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του μονάχα. Όχι επειδή είναι βουλευτής της ΝΔ. Αυτό είναι το έλασσον. Ήταν ο αρχηγός μιας φοιτητικής παράταξης που όταν όλοι οι άλλοι μιλούσαν στις Γενικές Συνελεύσεις για τη Νικαράγουα και το φύλλο των αγγέλων, εκείνος προέτασσε τον εξευρωπαϊσμό της ανώτατης εκπαίδευσης. Μεταπτυχιακά, erasmus, μη κρατικά ΑΕΙ, αυτοτέλεια. Όλα όσα σήμερα βρίσκονται στο επίκεντρο του δημόσιο διαλόγου.

Είναι εκείνος που ως ευρωβουλευτής και υπουργός μετέπειτα, επέμεινε στην κοινή λογική, μέσα στον ωκεανό του λαϊκισμού. Σταθερά προσανατολισμένος στις φιλελεύθερες ιδέες. Και από το πολυσχιδές υπουργικό του έργο, μια λέξη μονάχα αρκεί για να δώσει το στίγμα του: Ολυμπιακή. Αυτός ξέπλυνε τη ντροπή δεκαετιών, που κόστιζε ένα εκατομμύριο ευρώ τη μέρα στον Έλληνα φορολογούμενο.

«Ντροπή σου, Κωστή Χατζηδάκη!» φώναζαν οι τραμπούκοι, άξιοι συνεχιστές των δολοφόνων της Μαρφίν.

Συμφωνώ κι εγώ:
Ντροπή σου που δεν έβρισες ποτέ στα τηλεπαράθυρα.
Ντροπή σου, που δε διόρισες το μισό Ρέθυμνο στο Υπουργείο σου.
Ντροπή σου που δεν έχεις σπίτι στην Ηρώδου Αττικού.
Ντροπή σου που δεν υποκλίθηκες στον εθνικό  μας τηλεδιασκεδαστή, που σε εγκαλούσε παρέα με τους συνδικαλισταράδες της Ολυμπιακής.

Σήμερα δεν χτύπησαν εσένα. Χτύπησαν εκείνους που θέλουν να δουλέψουν, να σπουδάσουν, να ζήσουν. Που δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο κλειστούς δρόμους, σχολές, λιμάνια. Που δεν μπορούν άλλο να φορολογούνται για να τρέφονται οι βολεμένοι.


Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τον προπηλακισμό του Κ.Χατζηδάκη:
"Ο προπηλακισμός κάθε προσώπου, οποτεδήποτε και αν γίνει, είναι απαράδεκτος και καταδικαστέος. Σήμερα όμως, ο προπηλακισμός Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι κάτι παραπάνω. Υπηρετεί ύποπτες και προβοκατόρικες σκοπιμότητες. Φαίνεται πως το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και έχει καταγγείλει ότι το πρόσφατο νομοθέτημά της οδηγεί σε «εργασιακό Μεσαίωνα», έχει ενοχλήσει πολλούς. Όσοι πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει έστω και ένα χιλιοστό πίσω από τη γραμμή αυτή, κάνουν μεγάλο λάθος. Παραμένουμε αμετακίνητοι κατά του Μνημονίου και επιμένουμε, με συνέπεια και αποφασιστικότητα, στην προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου