Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος έδωσε το στίγμα της πολιτικής της ΝΔ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση...

«Όσον αφορά το θέμα της Νομικής Σχολής από άτομα, τα οποία είναι έξω από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση φέρει στο ακέραιο την ευθύνη, τόσο για την κατάλυση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, όσο και κυρίως για την καταστροφή της περιουσίας του Ελληνικού λαού, σε αυτή την περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Και μάλιστα θα έλεγα ότι η κυβέρνηση φέρει αποκλειστικά την ευθύνη, γιατί παρέλειψε να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα για να προστατεύσει το Ίδρυμα. Πολύ περισσότερο όταν ξέρουμε ότι η κυβέρνηση είχε προειδοποιηθεί από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, πολύ νωρίτερα, πολύ πριν γίνουν οι καταλήψεις από τους μετανάστες.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση δεν άκουσε τις εκκλήσεις αυτές, δεν πήρε τα απαιτούμενα μέτρα και έρχεται σήμερα ως Επιμηθέας, για να δει τα γεγονότα, τα οποία δυστυχώς, με την αδράνειά της, δημιουργήθηκαν.

Θα έλεγα, λοιπόν, για άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση, σε αυτό το σημείο, αποδεικνύεται, δυστυχώς, τραγικά αναποτελεσματική. Την καλούμε, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να προβεί στις απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες. Για εμάς, το Άσυλο είναι και θα παραμείνει Άσυλο ελεύθερης διακίνησης ιδεών, απόψεων και αντιλήψεων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να το περιφρουρεί. Δεν σημαίνει κυρίως ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να περιφρουρήσει την ακαδημαϊκή ασυλία, η οποία πολλές φορές γίνεται όμηρος εγκληματικών ενεργειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου