Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Απάντηση της ΝΔ στην αξιολόγηση του οίκου Fitch για την ελληνική οικονομία



Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την αξιολόγηση του Οίκου Fitch για την Ελληνική οικονομία:

«Η Νέα Δημοκρατία, από την υπογραφή του «Μνημονίου», υποστηρίζει ότι το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής οδηγεί σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση και δεν αντιμετωπίζει το αυξανόμενο χρέος.
Πρόσφατα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτίμησε ότι το χρέος θα διογκωθεί κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες του Α.Ε.Π. την περίοδο 2009- 2013. Ενώ το 2020 θα είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο του 2009.
Την ίδια περίοδο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει λόγο για βαθύτερη, από την αναμενόμενη, ύφεση.
Η ανακοίνωση του Οίκου Fitch, παρά τις ενστάσεις που έχουμε κατ’ επανάληψη διατυπώσει για τη χρονική συγκυρία και τη σκοπιμότητα δημοσιοποίησης της αξιολόγησης, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες για την εξέλιξη του χρέους, για το χρόνο πρόσβασης στις αγορές και την ανάπτυξη.
Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της, κ. Αντώνης Σαμαράς, πιστεύουν- και το υποστηρίζουν από τον Ιούλιο- ότι απαιτείται αλλαγή της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής και επίτευξη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.
Κι αυτό διότι η χώρα, για να αντιμετωπίσει το δημόσιο χρέος της, χρειάζεται ικανοποιητικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και δημοσιονομικά πλεονάσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου