Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ο Σαμαράς αντιμέτωπος με την εσωκομματική μετριοκρατία της ΝΔ


Δίνει και παίρνει στο Διαδίκτυο και τις εφημερίδες η φημολογία για τις επιλογές που θα κάνει ο Σαμαράς στην επικείμενη οργανωτική αναδιάρθρωση. Φυσικά δεν διαβάσαμε πουθενά καμιά μεγάλη, ή συγκλονιστική αλλαγή. Μόνο κουτσομπολιά και φήμες διαβάζουμε, που όλως τυχαίως αναφέρονται στα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, που αισθάνονται προφανώς την ανάγκη να τονίσουν μέσω των ΜΜΕ στον Σαμαρά την παρουσία τους δίπλα του.

Δεν θα πούμε, φυσικά, ότι, συνήθως, εκείνοι που προβάλλουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ είναι και οι αδύναμοι κρίκοι της υπόθεσης. Θα μπορούσαμε, εξάλλου, όπως αντιλαμβάνεστε, να γράψουμε κι εμείς πολλά επ΄ αυτού. Αλλά δεν θα το κάνουμε. Όχι μόνο επειδή δεν μας απασχολούν τα πρόσωπα και οι αγωνίες τους, αλλά κυρίως επειδή το πρόβλημα δεν είναι «προσωπικό», είναι «πολιτικό», για να παραφράσουμε μια παλιά ρήση.

Παρόλα αυτά, η αίσθησή μας είναι ότι οι οργανωτικές αλλαγές που θα κάνει ο Σαμαράς θα έχουν καθοριστική σημασία για την μετέπειτα πορεία και εξέλιξη της ΝΔ για έναν κυρίως λόγο: Θα δείξουν στον κόσμο πως θέλει να κυβερνήσει. Επειδή θα είναι οι τελευταίες μεγάλες οργανωτικές αλλαγές πριν από τις εκλογές, που αργά, ή γρήγορα, έρχονται.

Ένα είναι επίσης βέβαιο: Έναν και πλέον χρόνο από την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ και ύστερα από σειρά σκληρών μαχών ο Αντώνης Σαμαράς έχει πλέον στην διάθεσή του όλα τα στοιχεία για να επιλέξει εκείνους που θα υπηρετήσουν καλύτερα τους πολιτικούς του στόχους.

Θα κριθούν λοιπόν πολλά και από το εύρος και από το βάθος των επικείμενων αλλαγών.

Όπως είχαμε επισημάνει και πρόσφατα (Η μεγάλη ευκαιρία του Σαμαρά) στις ιστορικές στιγμές που ζούμε ο Αντώνης Σαμαράς έχει μια μοναδική ευκαιρία να απευθυνθεί σε μια τεράστια δεξαμενή ανθρώπων που βρίσκονται εκτός της παραδοσιακής εκλογικής πελατείας της ΝΔ. Σε ανθρώπους που χωρίς να είναι αριστεροί, δεξιοί, αναρχικοί, ή οτιδήποτε άλλο, ψάχνουν τον τρόπο να αντιδράσουν και να εκδηλώσουν οργανωμένα το θυμό τους.

Για να το κάνει όμως αυτό ο Σαμαράς πρέπει να πάψει να ασχολείται με εσωκομματικές ισορροπίες που δεν απασχολούν κανέναν εκτός των ενδιαφερομένων και να ασχοληθεί με την καταπολέμηση της στελεχιακής μετριοκρατίας (για να εισάγουμε έναν ακόμα νεολογισμό στην πολιτική ορολογία των ημερών).

Επειδή αυτό αποτελεί κατά την γνώμη μας το σημαντικότερο δομικό πρόβλημα της ΝΔ. Όχι μόνον κάνουν κουμάντο οι χειρότεροι αλλά και οι καινούργιοι είτε εκμαυλίζονται είτε, αν δεν εκμαυλιστούν, τείνουν να εξοβελιστούν.Το είδαμε αυτό να συμβαίνει στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πρέπει επίσης να σπάσουν τα φέουδα των μονίμων βουλευτών και πολιτευτών που στραγγαλίζουν τις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις με ανθρώπους τους, αναπαράγοντας τον πελατειακό χαρακτήρα του ελλαδικού συστήματος εξουσίας.

Και τέλος να ανοίξουν οι πόρτες για να ενεργοποιηθούν οι 800.000! Ικανότατοι άνθρωποι, με εντιμότητα και ήθος, δεν περιμένουν παρά ένα νεύμα για να σπεύσουν να προσφέρουν.

Ζούμε σε μια εποχή που οι λέξεις "κομματικά γραφεία" και "κομματικά στελέχη" προκαλούν αποτροπιασμό στον κόσμο. Και όλοι - πλην των καρεκλοκένταυρων - αντιλαμβάνονται ότι έχουν ξεπεραστεί οι παραδοσιακές μορφές οργάνωσης και πάλης. Όλοι γνωρίζουμε επίσης ότι ο Σαμαράς εκλέχτηκε αρχηγός της ΝΔ από αυτο - οργανωμένες μειοψηφίες που έγιναν πλειοψηφία επειδή συντονίστηκαν μεταξύ τους από το Διαδίκτυο. Η κυρίαρχη τάση είναι λοιπόν τα social media κι εκεί πρέπει να ρίξει το βάρος της η ΝΔ.

Έτσι μόνο θα βάλει στο παιχνίδι τους 800.000 και τότε όσοι επιμένουν ακόμα να απεργάζονται πολιτικές λύσεις στα σκοτεινά παρασκήνια της διαπλοκής δεν θα έχουν πλέον καμία σημασία.

Πηγή: antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου