Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Πανικός δίχως τέλος για τη νέα διοίκηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ...



Ο πανικός της νέας διοίκησης της ΟΝΝΕΔ/ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό (γι'αυτό ιδρώνει τόσο ο Γραμματέας Σάκης) !!!

Λίγο μόλις καιρό μετά την πιο “έκρυθμη” Εκτελεστική Γραμματεία των Υπευθύνων Σχολών της Αθήνας και του Πειραιά των τελευταίων πολλών ετών, όπου μαινόμενοι πολλοί Υπεύθυνοι αποδοκίμασαν (εώς χλεύασαν) τον τρόπο λειτουργίας της νέας διοίκησης και το Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Σάκη Ιωαννίδη, η “διοίκηση” προχώρησε σε ένα ακόμη τεράστιο ατόπημα.

Ο λόγος της αποδοκιμασίας ήταν προφανής και απόλυτα δικαιολογημένος. Ουδέποτε ξανά στα χρονικά της Οργάνωσης δεν υπήρξε τόση παρεμβατικότητα εκ μέρους της ΟΝΝΕΔ στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Γεννιές και γεννιές Δαπιτών γαλουχήθηκαν στη βασικότατη αρχή της “ανεξάρτητης παράταξης” που λειτουργεί με γνώμονα το φοιτητικό συμφέρον. Μιας Οργάνωσης που βρέξει χιονίσει διατηρούσε το αυτοδιοίκητό της και το δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα. Μιας Οργάνωσης που τέλος πάντων έχει δικά της Όργανα ικανά να αποφασίζουν και να προτείνουν τα κατά κρίσην θεμιτά για το ελληνικό πανεπιστήμιο και τους έλληνες φοιτητές ανά περίσταση!

Φαίνεται όμως πως οι “διορισμένοι” από τη νέα διοίκηση στα Όργανα αυτά ούτε ικανοί είναι, ούτε την κρίση έχουν για να συντάξουν οποιαδήποτε πρόταση ή έστω...φράση σε ένα κείμενο όπως η βαρυσήμαντη Πρόταση Παιδείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ένα κείμενο που έφερε επί 25 συναπτά έτη πρώτη στις φοιτητικές εκλογές την παράταξη, που συγκέντρωσε χιλιάδες ψήφους εμπιστοσύνης από τους έλληνες φοιτητές με όπλο τις προτάσεις της. Ας μην ξεχνάμε βέβαια πως η περσινή πρώτη χρονιά του Α.Παπαμιμίκου στη διοίκηση της ΟΝΝΕΔ ήταν και η πρώτη χρονιά στην ιστορία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εδώ και 36 χρόνια που η παράταξη εξευτελιστικά “κατέβηκε” στις φοιτητικές εκλογές χωρίς Πρόταση Παιδείας!

Η νέα Πρόταση Παιδείας ήρθε ως ουρανοκατέβατη λοιπόν για τους Υπευθύνους που δίνουν τη μάχη στα αμφιθέατρα, αφού προήλθε ως επιστέγασμα ενός κυβερνοδιαλόγου (με σκοπό την κλοπή προτάσεων από απλούς Δαπίτες των σχολών οι οποίοι φυσικά δε συμμετέχουν στα Όργανα που...”στελεχώνουν” ορισμένοι καρεκλοκένταυροι!) και μιας βίαιης επιβολής από τη διοίκηση της ΟΝΝΕΔ κάποιων προτάσεων τις οποίες οι ίδιοι Υπεύθυνοι αδυνατούν να υποστηρίξουν αφού τις βρίσκουν μη εφαρμόσιμες ή ακόμη χειρότερα κακές για τα ιδρύματά τους!

Φωνές, αψιμαχίες, αντιδράσεις αποδοκιμασίας και ύβρεις προς το Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ ήταν το φυσικό επακόλουθο της σταλινικής αυτής παρέμβασης στα δρώμενα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η αντίδραση της διοίκησης και του Γραμματέα όμως ήταν άνευ προηγουμένου! Διαισθανόμενοι προφανώς πως το ποτάμι δεν έχει επιστροφή και νοιώθοντας πως οι πρακτικές τους δε βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε μια δημοκρατική νεολαία, προχώρησαν σε μια ανακοίνωση που όμοιά της δεν έχουν ξαναδεί τα μάτια ακόμη και των γηραιότερων στην Οργάνωση!

Ο Γραμματέας Σάκης Ιωαννίδης, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να “ελέγξει” την Οργάνωση, στην κρίση πανικού που τον κατέλαβε ανακοίνωσε πως αιτήσεις νέων μελών για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 θα γίνουν δεκτές μόλις μέχρι τις 20 Μαρτίου. Σε μια κίνηση άνευ προηγουμένου ο ίδιος ο Γραμματέας βαζει σε διαδικασία σύνταξης εκλογικών καταλόγων εσωκομματικών εκλογών όλους τους Υπευθύνους Σχολών δίχως καν να έχουν γίνει ακόμη οι φοιτητικές εκλογές του έτους!

Αλήθεια “Γραμματέα” τόσο πολύ σε νοιάζει να “ελέγξεις” για να βγάζεις τα χαρτζιλίκια σου από τα μπουζουκομάγαζα και clubs, που ούτε για τους τύπους δε νοιάζεσαι για το φοιτητικό αποτέλεσμα;
Όσοι δηλαδή εγγραφούν μέλη από τις 21 Μαρτίου και μέχρι τις φοιτητικές εκλογές (δύο μήνες αργότερα!) δεν θα είναι Δαπίτες για τη δική σου μικρόπνοη σκέψη και τακτική;
Και εν τέλει ποιος νομίζεις ότι είσαι για να μη δεχθείς ως Δαπίτες όλα αυτά τα παιδιά που θα μπουν στη ΔΑΠ στις σχολές τους μέσα στο προσεχές δίμηνο πιστεύοντας σε μια Οργάνωση “ιδέα”; Αυτά έκανες και στη Σχολή σου και βγαίνει εκεί πρώτη η ΠΑΣΠ, τώρα τα εφαρμόζεις σ'όλη την Ελλάδα!
Εξήγησε μας τους λόγους που αντικαταστατικά ζητάς αιτήσεις νέων μελών τόσο νωρίς! Για ποιον δουλεύεις τελικά, αν όχι μόνο για την πάρτη σου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου