Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

"Αλλάζουμε νοοτροπία"...η καμπάνια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ!

"Αλλάζουμε νοοτροπία". Αυτή είναι η νέα καμπάνια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που στόχο έχει την αλλαγή της επικρατούσας αντίληψης για τα Πανεπιστήμια. Είναι καιρός να προσφέρουμε τις δικές μας προτάσεις κόντρα στην απαξίωση και την αδιαφορία.


Μη σκέφτεσαι τι κάνει το Πανεπιστήμιο για σένα, σκέψου τι κάνεις εσύ για το Πανεπιστήμιο.

Σε εποχές δύσκολες, όπου η Ελλάδα δοκιμάζεται είναι ο καιρός οι φοιτητές να βγούμε στο προσκήνιο και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να βγούμε μπροστά και να δημιουργήσουμε εμείς ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο.

Να αλλάξουμε την επικρατούσα νοοτροπία και να βγάλουμε την ανώτατη εκπαίδευση από τα αδιέξοδα που βιώνει. Να μην επιτρέψουμε σε μια δημοσιονομική κρίση να μετατραπεί σε κρίση Παιδείας και αξιών.

Αλλάζουμε λοιπόν νοοτροπία και βλέπουμε το Πανεπιστήμιο αποκλειστικά ως ευκαιρία απόκτησης γνώσης και σύνδεσης με την αγορά εργασίας.

Ακολουθούμε τις παγκόσμιες εκπαιδευτικές εξελίξεις και αναζητούμε νέες μεθόδους διδασκαλίας.

Δεν τα περιμένουμε όλα από το Κράτος. Προσφέρουμε τις δικές μας προτάσεις και προτείνουμε στα Ιδρύματα τη δυνατότητα να αναζητήσουν συμπληρωματικούς πόρους από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Παραμένουμε απρόσκοπτα προσηλωμένοι στην εκπαιδευτική διαδικασία και κλείνουμε τις πόρτες στο άσυλο της ανομίας.

Οραματιζόμαστε ένα ελληνικό Πανεπιστήμιο αυτοδιοίκητο, που να παράγει εθνική Παιδεία και ταυτόχρονα ανοιχτό σε κάθε σύγχρονη μορφή εκπαίδευσης. Χωρίς αγκυλώσεις, αμφιλεγόμενα επαγγελματικά δικαιώματα και απαλλαγμένο από τον κρατισμό...

…αλλάζουμε την κοινωνία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου