Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Θα τολμήσει ανασχηματισμό στην ΟΝΝΕΔ ο Παπαμιμίκος;

Με ενδιαφέρον αναμένόνται οι αντιδράσεις του προέδρου της ΟΝΝΕΔ και ο πιθανός ανασχηματισμός τον οποίο θα πράξει, καθότι θεωρείται βέβαιο πως δεν είναι ικανοποιημένος από την απόδοση και τις πρακτικές ακόμη και στενών συνεργατών του.    
Ο Α.Παπαμιμίκος προσπαθεί να κερδίσει το προσωπικό του στοίχημα "αναγέννησης" της ΟΝΝΕΔ, ώστε μέσα από τη διαδικασία αυτή, να "καθαρίσει" το όνομά του από παλαιότερες ιστορίες (ΟΝΝΕΔ ΑΕ, ΜΚΟ, ΕΥΑΘ κτλ) και ταυτόχρονα -βελτιώνοντας- την εικόνα της ΟΝΝΕΔ, να γίνει αρεστός στον κομματικό μηχανισμό.
Στην προσπάθεια αυτή όμως, τα πιο σοβαρά εμπόδια είναι οι κοντινοί του άνθρωποι, αυτοί στους οποίους βασίστηκε για να εκλεγεί. Ο πρόεδρος έχει να διαχειριστεί μία σειρά από δυσάρεστες καταστάσεις:
  • μία ΔΑΠ της οποίας ο γραμματέας είναι τρομερά επιρρεπής στο αλκοόλ και αδύναμος να διαχειριστεί την κατάσταση, ο οποίος επιμένει να μπλέκεται περισσότερο στο πού θα κανονίσουν οι ΔΑΠ τους χορούς τους (με προφανή συμφέρονται), παρά στο πώς θα λύσουν βασικά τους προβλήματα, ΑΛΛΑ είναι υπό την προστασία του στενού συνεργάτη του προέδρου, Βαγγέλη Πάνου, πρώην διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Βουλγαράκη..
  • έναν αναπληρωτή διευθυντή της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος εκβιάζει οργανώσεις της ΔΑΠ να οργάνώσουν τις εκδρομές τους με το δικό του ταξιδιωτικό γραφείο. Μαντέψτε όμως: το γραφείο αυτό ανήκει κυρίως στον έταιρο "βαρώνο" της ΟΝΝΕΔ, τον αντιπρόεδρό της, Κώστα Κατσαφάδο.
  • μία Γραμματεία Αθήνας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, γεμάτη "παιδιά" των ανωτέρω, τα οποία όμως ουδεμία σχέση είχαν και έχουν με την άσκηση κεντρικής διοίκησης
  • έναν διευθυντή ΟΝΝΕΔ, ο οποίος δηλώνει ανοικτά τη δυσαρέσκειά του, νιώθοντας παροπλισμένος και μην έχοντας ο ίδιος την απόλυτη πρόσβαση στη διαχείριση των οικονομικών, είναι όμως ο άνθρωπος στον οποίο κυρίως οφείλεται το μερίδιο επιρροής του Παπαμιμίκου στις οργανώσεις των ΤΕΙ.
Η λίστα μπορεί να συνεχιστεί, αναφέραμε όμως ενδεικτικά κάποια μόνο προβλήματα. Είναι περίεργο να δούμε πώς ο πρόεδρος θα καταφέρει να λύσει τον γόρδιο δεσμό που απαιτεί αφενός την "κάθαρση" της παράταξης και αφετέρου τη διατήρηση των ισορροπιών που κρέμονται από μία κλωστή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου