Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας



Το νέο σήμα και λογότυπο του κόμματος παρουσίασε σε ειδική τελετή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαρας.
Το νέο σήμα φέρει το όνομα «Νέα Δημοκρατία» με μπλε και γαλάζια γράμματα και από κάτω, δύο γραμμές, μία τεθλασμένη και μία ευθεία, σε πορτοκαλί και πράσινο χρώμα. Πρόκειται για ένα logo λιτό και αφαιρετικό, το οποίο «παίζει» κυρίως με τα χρώματα.
«Είναι η νέα εικόνα του κόμματος για τον 21ο αιώνα» είπε ο κ. Σαμαράς  υπογραμμίζοντας ότι το παλιό σύμβολο «δεν πετιέται, αλλά περνάει στην ιστορία». Πρόσθεσε δε ότι το νέο σήμα εκφράζει τις αξίες της ΝΔ: διαφάνεια, πρωτοπορία, ανθρωπιά, σιγουριά, ήρεμη δύναμη.
Σε ερώτηση για το αν συζητήθηκε ακόμα και η αλλαγή ονομασίας του κόμματος απάντησε ότι εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα και πρόσθεσε πως αυτό που έκανε η ΝΔ είναι αυτό που έχει ανάγκη η εποχή μας
Επίσης, παρουσιάστηκε και το νέο πόρταλ του κόμματος.
Παρουσίαση από τον Αντώνη Σαμαρά
Φίλες και φίλοι της Παράταξης,
Είναι πολύ μεγάλη η τιμή και η χαρά που αισθάνομαι, σήμερα, να παρουσιάζω τη νέα εικόνα, το νέο πρόσωπο του κόμματός μας. Οι συνεργάτες μου και εγώ, ξεκινήσαμε αυτή τη διαδικασία μερικούς μήνες πριν, με την πεποίθηση πως η εικόνα, άρα και η γλώσσα της οπτικής επικοινωνίας, πρέπει να είναι συγχρονισμένη με τον 21ο αιώνα.
Δίνω τόσο μεγάλη σημασία σε αυτό, ώστε από την πρώτη στιγμή ζήτησα να έχω συμμετοχή, ενεργή συμμετοχή, στη διαδικασία της επιλογής του νέου σήματος και του λογότυπου της Παράταξής μας.
Από την αρχή, θέσαμε ορισμένες προδιαγραφές: Το νέο σήμα και ο νέος λογότυπος πρέπει να αντικατοπτρίζουν τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας, όπως τις έχουμε διαμορφώσει μέχρι σήμερα: Διαφάνεια, Πρωτοπορία, Ανθρωπιά, Σιγουριά, Ήρεμη Δύναμη.
Παράλληλα, το σήμα και ο λογότυπος θα πρέπει να είναι σύγχρονα και διαχρονικά. Ομόφωνα, καταλήξαμε στην πρόταση που τελικά προκρίθηκε και που θα δείτε σήμερα εσείς, πρώτοι από όλους.
Δεν σας κρύβω πως με απασχόλησε σοβαρά η αναγκαιότητα μιας τέτοιας επιλογής και μάλιστα αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή. Είναι η εποχή, που η Νέα Δημοκρατία, μέσα σε ένα περιβάλλον δύσκολο και αβέβαιο, κάνει πολλά βήματα μπροστά. Είναι η εποχή της ανανέωσης του κόμματος, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί και να λειτουργήσει σωστά στις συνθήκες αυτής της νέας εποχής, που τρέχει –όπως ξέρετε- με ταχύτητα ιλιγγιώδη.
Ξέρω πως το μεγάλο ζητούμενο για ένα κόμμα είναι οι πολιτικές ιδέες. Αυτές αξίζουν σε ένα κόμμα δημοκρατικό. Ένα κόμμα, που διαμορφώνει και εκφράζει αυτό που οι άνθρωποι έχουν ανάγκη και το  υπηρετεί σωστά. Όλα, όμως, αυτά έχουν ανάγκη σωστής επικοινωνίας.
Γιατί, ποιο νόημα είναι να έχεις πολύτιμες ιδέες, αν δεν μπορείς να τις εκφράσεις και να τις μεταδόσεις; Αυτό το ρόλο παίζει ακριβώς και η οπτική επικοινωνία. Ακόμα μεγαλύτερο στις ημέρες μας, όπου τα μηνύματα πρέπει να μεταδίδονται, να μεταφέρονται ταχύτατα, θα έλεγα, σχεδόν ακαριαία.
Η οπτική επικοινωνία είναι μια γλώσσα συμπληρωματική, πολύτιμη και χρήσιμη.
Αν θέλουμε, λοιπόν, να έχουμε τις ιδέες μας και τα μηνύματά μας με μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, οφείλουμε να μιλάμε σωστά και να μιλάμε τη σύγχρονη γλώσσα.
Ένα σήμα είναι και η φορεσιά των αντιλήψεών μας. Πιστεύω πως κάναμε την καλύτερη επιλογή και την κατάλληλη στιγμή. Το νέο σήμα με την απλότητα, αλλά και τις αναφορές του στην ιστορία μας και το μέλλον με εκφράζει και προσωπικά. Ίσως γιατί καταφέρνει να ισορροπήσει αυτά τα δυο. Να κρατάει την ανάμνηση από τις καλές στιγμές, αλλά και να τις προβάλλει στο μέλλον. Από αυτές τις καλές στιγμές δεν πετάμε τίποτα. Το παλιό ιστορικό μας σύμβολο δεν πετιέται, δεν μπορεί να αποθηκευτεί ως άχρηστο. Απλά περνάει στην ιστορία και θα μείνει για πάντα εκεί για να μας θυμίζει τις ωραίες, τις σπουδαίες, τις δύσκολες και τις ευχάριστες στιγμές, που ζήσαμε κάποια στιγμή όλοι μαζί, μέσα στη μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη. Θα λειτουργεί για πάντοτε σαν μια πολύτιμη φωτογραφία, που θα βλέπουμε με χαρά, αναγνωρίζοντας τα χαμόγελα και τα βλέμματα των φίλων, με τους οποίους ο καθένας μας αγωνίστηκε μαζί.
Εύχομαι έτσι ενωμένοι και γεμάτοι με νέες ιδέες και εμπειρίες, παρέα με τη νέα γενιά, αυτή την υπέροχη και ξεκάθαρη νέα γενιά, που μόλις ακούσατε, να πανηγυρίσουμε, για τις επιτυχίες της Πατρίδας μας, πάνω από όλα, ξανά και ξανά.
Φίλες και Φίλοι.
Με χαρά σας παρουσιάζω το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας.
Όμως, φίλες και φίλοι, εκτός από την οπτική μας ταυτότητα, αλλάξαμε και την παρουσία μας στο διαδίκτυο. Η Νέα Δημοκρατία θα έχει, πλέον, ένα σύγχρονο portal, πλούσιο σε πληροφορίες, αλλά και διαδραστικό.
Το internet είναι, όπως ξέρετε, το μεγάλο παράθυρο στον κόσμο, είναι ο κόμβος διακίνησης ιδεών με ταχύτητες ασύλληπτες και με εύκολη πρόσβαση, πολύ εύκολη πρόσβαση, για τον καθένα.
Είναι το περιβάλλον, που με πολύ μεγάλη άνεση, κινούνται οι νέοι. Είναι τελικά το μέλλον.
Πιστεύω πως και σ’ αυτό το κομμάτι κάναμε καλή δουλειά. Στόχος μας να γίνει το portal της Νέας Δημοκρατίας σημείο συνάντησης ιδεών και ανθρώπων από όλο τον πλανήτη. Γιατί η Ελλάδα και οι Έλληνες ζουν, υπάρχουν και βρίσκονται παντού.
Σας παρουσιάζω, λοιπόν, την πρώτη σελίδα αυτού του portal, με την ευχή όλα αυτά να λειτουργήσουν μαζί, με τρόπο θετικό, δημοκρατικό και ταυτόχρονα καινοτόμο και προοδευτικό.
Σας ευχαριστώ για τη σημερινή σας παρουσία και σας αφήνω στα νεανικά χέρια της Ελβίρας  (δείτε φώτο) και του Κωνσταντίνου.
Πηγή: http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου