Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Παρέμβαση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για το κόστος των φοιτητικών εισιτηρίων

Δελτίο Τύπου
Εξαίρεση των φοιτητών από τις αυξήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2010

Με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για αύξηση του κόστους μετακινήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σας κάνουμε γνωστή τη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση της φοιτητικής κοινότητας, που πλέον θα αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο κόστος μετακίνησης της.
Σε καιρούς που η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και οι γονείς μας παρακολουθούν καθημερινά τους μισθούς τους να μειώνονται, θεωρούμε πως είναι αδιανόητο να αυξάνονται οι τιμές των βασικών μέσων μετακίνησης. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη για άμεση επιστροφή στην κερδοφόρα λειτουργία των Μέσων Μεταφοράς ωστόσο οι Έλληνες φοιτητές δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν σε περαιτέρω έξοδα και αναπόφευκτα θα οδηγηθούν στην παρανομία, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις.
Προτείνουμε λοιπόν την άμεση εξαίρεση των φοιτητών από τα νέα μέτρα και συνέχιση παροχής εισιτηρίων και καρτών μηνιαίας ισχύος στις τιμές πριν τις νέες  αυξήσεις! Πρέπει η Κυβέρνηση να αντιληφθεί πως η οικονομική εξόντωση των φοιτητών θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις μετατρέποντας τη δημοσιονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, σε κρίση Παιδείας. Οι οικογένειες μας δεν αντέχουν άλλο.

ΔΑΠ - ΝΔΦΚ
Δύναμη ευθύνης – Προοπτική ελπίδας

[Η παρούσα επιστολή κοινοποιήθηκε από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων με αρ. πρωτ: 466, 26/1/2011 και στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων με αρ. πρωτ: 9824/133, 26/1/2011]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου