Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΟΝΝΕΔ: Σημεία Επικαιρότητας - Ενεργειακοί επιθεωρητές, αποκλεισμοί και παραφωνίες


Σημεία Επικαιρότητας:
Ενεργειακοί Επιθεωρητές – Αποκλεισμοί και παραφωνίες


Η πιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων είναι κοινοτική οδηγία που, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έπρεπε να είχε ενσωματωθεί στην εθνική μας νομοθεσία από το 2006 το οποίο και συνέβη, για άλλη μια φορά, ετεροχρονισμένα. Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων πιστοποιητικών, βάσει των οποίων καθορίζεται η ενεργειακή απόδοση οικημάτων άνω των 50τ.μ..
Η κυρία Υπουργός και το ΥΠΕΚΑ σε «παραφωνία» με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για κατάργηση κατωτέρων αμοιβών, προέβησαν σε ορισμό κατώτατης αμοιβής των Ενεργειακών Επιθεωρητών, μια αμοιβή που εν μέσω οικονομικής κρίσης κανείς δεν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει σαν αμελητέο ποσό.
Δυστυχώς όμως η ασυνέχεια λόγων και πράξεων για την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον τρόπο άσκησης πολιτικής σε ότι αφορά την έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών δεν σταματά σε μία «παραφωνία». Σύμφωνα με απόφαση του εν λόγω Υπουργείου, την ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή μπορούν να την αποκτήσουν σίγουρα λίγοι και αναμφισβήτητα όχι νέοι, καθότι προαπαιτείται η δεκάχρονη επαγγελματική εμπειρία. Με αυτή του την ενέργεια το ΥΠΕΚΑ όχι μόνο δημιουργεί ένα κλειστό επάγγελμα , αποκλείει την ενασχόληση συναφών επαγγελμάτων (μετά από παρακολούθηση κάποιων σεμιναρίων μετεκπαίδευσης θα ήταν σωστότερο) και κυρίως πετάει εκτός την νεολαία αυτής της χώρας, το πιο παραγωγικό εργατικό δυναμικό.
Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, η μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της χώρας, το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να καταδικάσει την προσπάθεια αποκλεισμού των Νέων Επαγγελματιών από την αγορά εργασίας και μάλιστα σε μια περίοδο όπου τα ποσοστά ανεργίας ολοένα και αυξάνουν. Μόνη λύση η μείωση του απαιτούμενου χρόνου επαγγελματικής εμπειρίας αν όχι η εξ’ ολοκλήρου αφαίρεση του. Περιβάλλον και ανάπτυξη για την ΟΝΝΕΔ είναι δύο τομείς άμεσα συνδεδεμένοι και ανάπτυξη με περιορισμούς δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτε άλλο εκτός από Θεαθήναι άλογη πολιτική!


Τομέας Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΟΝΝΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου