Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Παρέμβαση Μητσοτάκη

 
Να κηρυχθεί η επόμενη Βουλή αναθεωρητική καθ’ υπέρβαση και παρέκκλιση του Συντάγματος προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι η διαφθορά εξαπλώθηκε γιατί «μεγάλωσε το κράτος, γιατί σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότεροι πειρασμοί να πλουτίσει κανείς και γιατί το μεγάλο κράτος, το οποίο είναι σπάταλο και διεφθαρμένο ασχολείται και με επιχειρήσεις που αποτελούν θερμοκήπιο για την ανάπτυξη της διαφθοράς».
Σημειώνει ότι οι βουλευτές που μετείχαν στην εξεταστική για την υπόθεση SIEMENS έκαναν φιλότιμη προσπάθεια αλά υποστηρίζει πως επικράτησε ο «απόλυτος κομματικός έλεγχος της δραστηριότητας της επιτροπής». Μιλά για «άθλιο συμβιβασμό» και «διαπραγματεύσεις» μεταξύ των κομμάτων για το ποιοι θα παραπεμφθούν ως ύποπτοι μη κατονομαζόμενης πράξεως ενώ, όπως σημειώνει, «δεν ελέγχθησαν τα οικονομικά των κομμάτων» αν και τίποτα δεν εμπόδιζε όπως υποστηρίζει την επιτροπή να ερευνήσει τα κομματικά ταμεία.
«Τα χρήματα που περνούσαν εκείνη την εποχή στα κόμματα δεν ανεφέροντο επωνύμως αλλά ως κουπόνια τα οποία κατενέμοντο μάλιστα σε ύψος νόμιμο» δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ σημειώνει ότι η επιτροπή έπρεπε να έχει το θάρρος να πει την αλήθεια ότι τα δυο μεγάλα κόμματα ενισχύθηκαν από τη SIEMENS «χωρίς εγώ να αποκλείω ότι ενισχύθηκαν και μικρότερα κόμματα».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει πως «στην Ελλάδα έχει γίνει παραδεκτό ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να βοηθούν τα κόμματα. Μεγάλα και μικρά κόμματα, κάτι ξέρει από αυτά και το Κ.Κ., και αυτό θεωρείτο και ήταν νόμιμο. Από την ώρα όμως που γίνεται εξαγορά συνειδήσεως είτε υπηρεσιακών οργάνων είτε πολιτικών, για να πετύχουν αθέμιτα ωφελήματα, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά».
Χαρακτηρίζει, τέλος, τα αδικήματα κατά 90% παραγεγραμμένα και ζητά να αλλάξει μέσω συνταγματικής αναθεώρησης ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και να υπαχθούν οι πολιτικοί στη δικαιοδοσία στην οποία υπάγεται ο απλός πολίτης.

Πηγή: http://4oktovriou.blogspot.com/2011/01/blog-post_5061.html#ixzz1Ccv3S3ay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου