Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

«Αλλάζουμε νοοτροπία»! Τι εννοεί ο ποιητής;


Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προτείνει στους φοιτητές και στη νεολαία γενικότερα να σταματήσει να κάθεται στον καναπέ της. Να βγει μπροστά! Να βγει στο προσκήνιο! Να δημιουργήσει από μόνη της ένα καλύτερο πανεπιστήμιο, χωρίς να περιμένει αναγκαστικά της συνδρομή του κράτους. Καλεί τους νέους να αλλάξουν νοοτροπία και να μην επιτρέψουν η οικονομική κρίση να μετατραπεί σε κρίση αξιών και Παιδείας. Να σταθούν απέναντι στο άσυλο και στην ανομία και να στραφούν προς την ιδιωτική πρωτοβουλία, την ιδιωτική χρηματοδότηση και τη σύνδεση των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. Να οραματιστούν ένα νέο πανεπιστήμιο χωρίς αγκυλώσεις, με επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους του. Ένα Πανεπιστήμιο, το οποίο θα παράγει Εθνική Παιδεία.



Συμφωνούμε πολύ με όλα αυτά και πραγματικά είναι αξιαίπενη αυτή η προσπάθεια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και κατ’ επέκταση της ΟΝΝΕΔ και ΝΔ.

Όμως, πρέπει να σταθούμε λίγο κριτικοί απέναντι στα μεγάλα λόγια.

Έχει νόημα να πούμε για ακόμη μία φορά «Για δες ποιος μιλάει»;

Μάλλον ναι, διότι ολόκληρη η νυν διοίκηση και της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ είναι πραγματικά βουτηγμένη στο βούρκο της ακολασίας.

Είναι αυτά τα άτομα που πραγματικά τα πήγαιναν πολύ καλά στις φοιτητικές τους εκλογές ανά σχολή, διότι επέβαλλαν την αποπολιτικοποίηση των φοιτητών, καθώς τους τάιζαν και συνεχίζουν να τους ταΐζουν σημειώσεις, μπουζούκια, εκδρομές, party και πολλές παραπλήσιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Και αναρωτιόμαστε, πώς είναι δυνατό σήμερα να ζητούν την πολιτικοποίηση των νέων μέσω από την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ, όταν οι ηγήτορες των οργανώσεων αυτών είναι πλήρως αποπολιτικοποιημένοι;

Είναι πολύ ωραίο να θες να δημιουργήσεις ένα κίνημα νέων, αλλά πάντα πρέπει να ξεκαθαρίζεις και τους σκοπούς σου και όποιος θέλει ας ακολουθήσει.

Μήπως, οι σκοποί τους είναι να χτίσουν μάζες φοιτητών για να τους αξιοποιήσουν στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες (βουλευτικές, δημοτικές κλπ.), ώστε να αναδειχτούν οι λίγοι σε προσωπικό επίπεδο;

Εξάλλου, είναι γνωστή η φιλοσοφία της νέας διοίκησης της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ.

Ισχυρός είναι αυτός που έχει τον κόσμο!!!!!!

Άρα, λοιπόν, πολύ ωραία η νέα καμπάνια της ΔΑΠ, αλλά είναι λίγο σαν το κόμμα της Ντόρας! Νέο κόμμα με παλαιά υλικά!
 

Πηγή: http://4oktovriou.blogspot.com/2011/01/blog-post_53.html#ixzz1CcOPFYiA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου