Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Προκαλούν σε κάθε ευκαιρία οι Σκοπιανοί ακόμη και την ΟΝΝΕΔ!



Πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Αθήνας για την έναρξη της Ουγγρικής Προεδρείας της Ε.Ε.
Μέλη της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ παραυρέθηκαν, συνομιλώντας με τον Προϊστάμενο του γραφείου του Κοινοβουλίου στην Αθήνα, κο Αντωνακόπουλο με τον οποίο υπάρχει σταθερή συνεργασία σε θέματα Νεολαίας.
Πέρα από τις δηλώσεις των εκπροσώπων της Ισπανίας, του Βελγίου και της Ουγγαρίας (eu trio 2010-11) και τους στόχους που τέθηκαν για το επόμενο εξάμηνο, εντύπωση προκάλεσε η προκλητική στάση Σκοπιανής Δημοσιογράφου, που αναφέρθηκε στα Σκόπια ρωτώντας για το θέμα του ονόματος - μιλώντας μάλιστα σε σπαστά ελληνικά - ως "Δημoκρατία της Μακεδονίας" επαναλαμβάνοντάς το χωρίς λόγο.
Στην απάντησή του ο Ούγγρος εκπρόσωπος της Προεδρείας ανέφερε ξεκάθαρα ότι "Αν δεν λυθεί το θέμα του ονόματος, διαδικασία ένταξης στην Ε.Ε. δεν θα αρχίσει". Η δημοσιογράφος έδειξε να ενοχλείται όταν ο Ούγγρος εκπρόσωπος αναφερόταν στη Χώρα ως FYROM.
Πρέπει να πούμε ότι με τη συγκεκριμένη στάση της Ουγγρικής Προεδρείας, εφόσον υιοθετηθεί συνολικά, τελειώνουν τα σενάρια που αναφέρουν μεγάλη πίεση της Επιτροπής προς την Ελλάδα για να δώσει το πράσινο φως για την έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της ΠΓΔΜ.
Το πρόβλημα σε επίπεδο Νεολαίας είναι εμφανές, αφού η Οργάνωση που υπόκειται στον πρωθυπουργό Γκρουέφσκι, συνεχίζει να προκαλεί χωρίς να σέβεται τους κανόνες της Ε.Ε., του EPP και της ενδιάμεσης συμφωνίας.


ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΟΝΝΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου