Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Tι θα πει ο Σαμαράς με τον Πούτιν


Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Καλά προετοιμασμένος θέλει να πάει στην Ρωσία ο Αντώνης Σαμαράς για τις επαφές που θα κάνει εκεί, μεταξύ των οποίων και η συνάντηση στις 26 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η συνάντηση αυτή θεωρείται πολύ σημαντική στη ΝΔ, γι αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς, έχει ήδη κάνει επαφές με τα αρμόδια στελέχη από τους τομείς Ενέργειας,Τουρισμού,Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ναυτιλίας, ώστε να έχει ατζέντα για όλα τα θέματα.

Ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, που θα συνοδεύσει τον Αντώνη Σαμαρά, σε δηλώσεις του τόνισε πως «Έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ΝΔ είναι ίσως το κατεξοχήν κόμμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο έχει αναπτύξει στενές σχέσεις μεταξύ των άλλων, στα πλαίσια των διεθνών επαφών του κόμματος, με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι το κυβερνών κόμμα, το κόμμα της μητέρας Ρωσίας. Σήμερα στην ρωσική πολιτική σκηνή, έχουμε αναπτύξει στενές σχέσεις».

Στη συζήτηση θα τεθούν και θέματα γεωπολιτικού ενδιαφέροντος, αλλά και οι εξελίξεις σε Μεσόγειο και Βαλκάνια, με την Συγγρού να τονίζει πως ο Αντώνης Σαμαράς είναι ετοιμος να ασκήσει μια τολμηρή και εθνική εξωτερική πολιτική, κοιτώντας μόνο το συμφέρον της χώρας.

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου