Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Γιατί έκανε την «κυβίστηση» ο Αβραμόπουλος για την θητεία


Οι …κάλπες είναι η αιτία της επίσημης υπαναχώρησης του υπουργού ‘Αμυνας κ. Δ Αβραμόπουλου όσον αφορά την μέχρι τώρα θετική θέση του υπέρ της ουσιαστικά άμεσης 3μηνης αύξησης της στρατιωτικής θητείας.

‘Ερχεται τώρα – που μέτρησε τα νεανικά …κουκιά – και δηλώνει ότι το θέμα θα εξετασθεί «εν καιρώ» .

Μέχρι τώρα δεχόταν δηλαδή την εισήγηση του ΓΕΕΘΑ – προϊόν μελέτης που είχε διατάξει ο ίδιος – για σχετικά άμεση δρομολόγηση της αύξησης. Μάλιστα είχε επιτρέψει την ανακοίνωση των συμπερασμάτων της μελέτης στην Επιτροπή ‘Αμυνας της Βουλής που συνεδρίασε στο Πεντάγωνο πριν μερικές ημέρες, από τον Αρχηγό του Επιτελείου στρατηγό Κωσταράκο.

Γιατί όμως τώρα αλλάζει; Η εξήγηση είναι απλή και έχει σχέση με τις επικείμενες εθνικές εκλογές: Θέλει να εναρμονιστεί κάπως με την Νεολαία της ΝΔ, την ΟΝΝΕΔ, που θέλει η θητεία να μείνει στα ίδια σημερινά επίπεδα ή και να μειωθεί – για όσους καταταγούν στα 18.

Ετσι κάνει «πολιτική …κυβίστηση» – κοινώς …κωλοτούμπα – και στέλνει το θέμα στις καλένδες, δηλαδή μετά τις εκλογές.

Να θυμίσουμε ότι σε επιστολή του Γραφείου Τύπου του ΥΕΘΑ κ. Δ. Αβραμόπουλου προς την «Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων- Δικτύου Σπάρτακος» – που είχε εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα - αναφέρονται τα εξής:.

«Αξιότιμοι κύριοι,

Σχετικά με τα αναγραφόμενα στην ανάρτησή σας της 10ης Ιανουαρίου 2012 σας γνωρίζουμε ότι η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας αφορά στις σχετικές μελέτες και εισηγήσεις που έχουν ζητηθεί από τα Γενικά Επιτελεία των τριών Κλάδων για τη διασφάλιση της μαχητικής ικανότητας και αποδοτικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Για το θέμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και όλα θα πρέπει να εξεταστούν εν καιρώ, να συνεκτιμηθούν και να αξιολογηθούν με γνώμονα τις εθνικές και κοινωνικές ανάγκες».



http://www.prionokordela.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου