Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Γ. Δρακούλης: "Ο ερχομός του νέου έτους έφερε...νέα φοροχαράτσια"




Ο Πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, Γιώργος Δρακούλης, αναφέρθηκε στους νέους φόρους και τόνισε τα ακόλουθα:

"Το νέος έτος ήρθε «συνοδευόμενο»  από  25 νέους φόρους για τους Έλληνες πολίτες. Η φοροληστρική πολιτική συνεχίζεται ακάθεκτη οδηγώντας την χώρα σε αδιέξοδο και την κοινωνία στην εξαθλίωση.

Τα νέα ανάλγητα μέτρα που θα ανακοινωθούν με το «καλημέρα» σας για την νέα χρονιά αφορούν 25 νέους φόρους, έχοντας ως στόχο να εισπραχθούν από το κράτος έσοδα ύψους 7,3 δισ. ευρώ. Από την 1η Ιανουαρίου θα ισχύσει η αυξημένη μηνιαία παρακράτηση λόγω της μείωσης του αφορολόγητου στις 5 χιλιάδες ευρώ, αλλά και η μηνιαία παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα άνω των 12 χιλιάδων ευρώ. Επιπλέον, αυξάνονται τα τεκμήρια διαβίωσης έως και 70%, κόβονται στο μισό ή καταργούνται πολλές φοροαπαλλαγές μειώνεται το αφορολόγητο του φόρου ακίνητης περιούσιας(στις 200.000 ευρώ)και αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες από 300 σε 500 ευρώ.

Έχουν αναρωτηθεί στην Κυβέρνηση πως θα ανταπεξέλθουν οι πολίτες στις υποχρεώσεις τους όταν μειώνονται οι μισθοί, αυξάνεται το κόστος διαβίωσης και επιβάλλονται συνεχώς νέοι φόροι; Η αύξηση της φορολογίας σε συνδυασμό με τα μειωμένα εισοδήματα θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τους μικρομεσαίους και τους επιχειρηματίας στην πλήρη ένδεια.

Πρέπει να καταλάβουν ότι οι πολίτες ότι ήταν να δώσουν το έδωσαν. Η συνεχής επιβολή νέων φόρων στους μη έχοντες δεν θα βγάλει την χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο αντίθετα θα οξύνει το οικονομικό πρόβλημα. Όσο συνεχίζεται η ανάλγητη και στείρα πολιτική της υπερφορολόγησης και της οικονομικής λιτότητας η λέξη ανάπτυξη για την χώρα μας θα φαντάζει «όνειρο θερινής νυκτός».

Η λύση είναι αλλαγή πλεύσης… αλλαγή πολιτικής που θα θέτει ως προτεραιότητα  τους πολίτες και όχι τα φοροχαράτσια αν θέλουμε να δούμε τα θεμιτά αποτελέσματα της οικονομικής εξυγίανσης."

http://www.newsplus.gr/dytika/politiki/G_Drakoylis:_O_erxomos_toy_neoy_etoys_eferenea_foroxaratsia/?n=65320

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου