Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Α.Λυκουρέντζος στο Ράδιο 9 για όλα...


Για την κυβέρνηση Παπαδήμου, τα νέα μέτρα και τις εκλογές, στην εκπομπή με τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου:


Για την ημερομηνία των εκλογών:
«Η κυβέρνηση του κου Παπαδήμου έχει συγκροτηθεί με μια συγκεκριμένη αποστολή και πρέπει να εκπληρώσει την αποστολή της, πρέπει τις διαδικασίες που αφορούν το αύριο της χώρας σε σχέση με τη δυνατότητά μας να εκπληρώνουμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις να τις επιτύχει. Πρέπει οπωσδήποτε να ψηφίσουμε τη δανειακή σύμβαση, πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του PSI και αυτό γιατί οι συνθήκες διαφορετικά θα είναι απαγορευτικές για οποιοδήποτε επόμενο βήμα. Είναι εβδομάδες επώδυνες, σκληρής δουλειάς και αποφασιστικότητας. Ο κος Παπαδήμος καλείται να ανταποκριθεί στις ευθύνες που ανέλαβε και εμείς με ειλικρίνεια στηρίζουμε τις προσπάθειές του. Αυτό το οποίο δεν στηρίζουμε είναι πρακτικές και τακτικές που δυστυχώς  εμφανίζονται από ορισμένες πλευρές οι οποίες για άλλους λόγους πολιτικών ή κομματικών σκοπιμοτήτων θέλουν να αναβάλουν το χρόνο των εκλογών. Αλλά η ΝΔ έχει στραμένη τη σκέψη της στην επιτυχία, τώρα αυτή τη στιγμή των συγκεκριμένων στόχων της κυβέρνησης Παπαδήμου».

Πώς θα υπογραφούν μέτρα για τη νέα δανειακή σύμβαση εφόσον η ΝΔ έχει πει ότι δεν θα συναινέσει σε νέα μέτρα;
«Είναι διαφορετικά αυτά που αφορούν το μέλλον και τη νέα δανειακή σύμβαση και δυστυχώς είναι διαφορετικές οι συνέπειες της αποτυχίας της εφαρμογής του προϋπολογισμού του 2011 και σε αυτό δεν ευθύνεται η κυβέρνηση του κου Παπαδήμου αλλά η κυβέρνηση του κου Παπανδρέου διότι επί 24 μήνες μας οδηγούσαν από αποτυχία σε αποτυχία παρά το γεγονός ότι κάθε τρίμηνο ή τετράμηνο είχαμε καινούρια μέτρα χάριν της επιτυχίας των στόχων. 
Εμείς σε ό,τι αφορά την επιτυχία του προγράμματος για το οποίο έχουμε δεσμευτεί με την κυβέρνηση του κου Παπαδήμου θα είμαστε συνεπείς και γι’ αυτό έχουμε μιλήσει ότι όποια  μέτρα θα συζητηθούν θα συζητηθούν μετά το πρώτο εξάμηνο του 2012. Σε μέτρα που αφορούν το χθες είναι προφανές ότι εμείς δεν μπορούμε να συμπράξουμε. Κόβουν μισθούς, κόβουν συντάξεις, βάζουν φόρους αυτό είναι σοσιαλιστική προσέγγιση της κρίσης, η διαχείριση της φτώχειας και της μιζέριας του κράτους. Όλα τα σοσιαλιστικά καθεστώτα στον κόσμο αυτό έκαναν, το κράτος διαχειρίζονταν, πότε για να το αυξήσουν για τους γνωστούς λόγους και αργότερα να διαχειριστούν την κρίση του. Αυτό οδηγεί σε μόνιμη αποτυχία. Εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε την περαιτέρω μείωση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, του μικροσυνταξιούχου και του εργαζόμενου. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση Παπαδήμου να υπερβεί το ΠΑΣΟΚ όταν το ΠΑΣΟΚ στην πλειοψηφία του συμμετέχει σε αυτή την κυβέρνηση. Ο κος Παπαδήμος πρέπει να ολοκληρώσει την αποστολή του, να εκλεγεί μια καινούρια κυβέρνηση  η οποία θα εφαρμόσει μια άλλη πολιτική. Εμείς πιστεύουμε την πολιτική της φιλελεύθερης ανάπτυξης, της μείωσης των φορολογικών συντελεστών».

Για την ευθύνη του εκλογικού σώματος στις εκλογές:
«Η ώρα της ευθύνης δεν αφορά τους πολιτικούς και τα κόμματα, το εκλογικό σώμα καλείται στην κάλπη για να αποφασίσει. Η επόμενη μέρα, η Δευτέρα, δεν μπορεί να είναι χειρότερη από την Κυριακή και το Σάββατο. Ουδείς πολιτικός και ουδέν κόμμα είναι καταδικασμένο να σώσει έναν λαό αν ο λαός δεν το θέλει. Εμείς θα θέσουμε στον ελληνικό λαό το πρόγραμμά μας, αν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποφασίσουν να μην μας ψηφίσουν, θα φταίμε εμείς που δεν μας ψήφισαν»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου