Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Μόνο σε αναπτυξιακά νέα μέτρα θα συμφωνήσει η ΝΔ



Σε συναγερμό η ΝΔ ενόψη μιας ιδιαίτερα κρίσιμης εβδομάδας με πολλά ανοιχτά μέτωπα. Στην πρωινή σύσκεψη στην Συγγρού έγινε μια πρώτη συζήτηση για την στάση του κόμματος απέναντι στις νέες απαιτήσεις των δανειστών και επιβεβαιώθηκε η υπάρχουσα γραμμή που δίνει βάρος στις διαρθρωτικές αλλαγές και απορρίπτει υφεσιακά μέτρα όπως η φορολογία και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Στην λογική αυτή θα κινηθεί η ΝΔ και στην συνάντηση με το Λ. Παπαδήμο στα τέλη της εβδομάδος. Όπως επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του Α.Σαμαρά «η ΝΔ έχει θέσει υπόψιν του πρωθυπουργού ένα ολοκληρομένο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο ακολουθείται και από συγκεκριμένη μελέτη για τα οφέλη και τα κονδύλια που μπορούν να εξασφαλιστούν».

Σήμερα ο υπεύθυνος προγράμματος της ΝΔ κ.Ευρ.Στυλιανίδης επέμεινε ότι τα όποια μέτρα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει να ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση αφού όπως είπε «τότε θα έχουμε ισχυρή νομιμοποιητική εντολή να διαπραγματευτείς. Δεν έχει νόημα να εκτελείς έναν λαό για να σώσεις το κράτος. Το κράτος θα σωθεί μαζί με το λαό».

Για τις εκλογές ο κ. Στυλιανίδης μίλησε -σε συνέντευξη του στον «Real.fm» -για προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του περιβάλλοντος Παπανδρέου να απομακρύνει το χρόνο τους από τη μνήμη διακυβέρνησης της χώρας από τον πρώην Πρωθυπουργό. 

Η ημερομηνία λήξης αυτής της κυβέρνησης λήγει με το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Εκεί θα επιμείνουμε χωρίς να βάζουμε τη χώρα σε περιπέτειες».


http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/288551/mono-se-anaptuxiaka-nea-metra-tha-sumfonisei-i-nd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου