Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ...

Του ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ
τέως δημάρχου Αθηναίων

Και ξαφνικά, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, μετά τρία χρόνια, επανέρχεται στην επικαιρότητα.

Κατά σύμπτωση, όταν η κυβέρνηση Παπαδήμου διάγει τις χειρότερες μέρες της, μόλις έπειτα από ενάμιση μήνα θητείας, και ο δοτός πρωθυπουργός έχει χάσει κάθε έλεγχο στον συντονισμό της.

Κατά σύμπτωση, όταν το 2012 ξημερώνει με νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, που θα συνθλίψουν, οριστικά, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τη μεσαία τάξη.

Κατά σύμπτωση, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου παλεύει «με νύχια και με δόντια», για να κερδίσει χρόνο και να παρατείνει τον πολιτικό του βίο, μέσω του ΠΑΣΟΚ.

Κατά σύμπτωση, όταν η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο» και οι άστεγοι, μόνο στην Αθήνα, αυξάνονται συνεχώς...

Κατά σύμπτωση, όταν οι μισθοί στο Δημόσιο μειώνονται στα 600 ευρώ «καθαρά» και μετατρέπονται σε «φιλοδώρημα» προς τους υπαλλήλους του κράτους.

Κατά σύμπτωση, όταν κρίσιμα εθνικά θέματα παραμένουν, ακόμα, ανοιχτά.

Όλες οι παραπάνω συμπτώσεις δεν αθωώνουν, φυσικά, τον Εφραίμ, ο οποίος αφού κρίθηκε, κατ' αρχάς, ότι είναι ένοχος, σωστά πρέπει να τιμωρηθεί. Ουδείς το αμφισβητεί αυτό, όπως άλλωστε και την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Το ζήτημα, όμως, είναι η χρονική στιγμή που έρχεται το θέμα του Βατοπεδίου στην επιφάνεια και άμεσα τοποθετείται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. 

Την ώρα που οι Έλληνες πρέπει να ξεχάσουν ότι:

- Πρωθυπουργός τους είναι ένας τραπεζίτης, μέλος της περίφημης Τριμερούς Επιτροπής (αντίπαλο δέος της λέσχης Μπίλντεμπεργκ).

- Το 2012 θα κληθούν να πληρώσουν χαράτσια επί χαρατσιών, την ώρα που οι μισθοί τους έχουν συρρικνωθεί σε επίπεδα 1981.

- Οι άνεργοι θα κοντεύουν να ξεπεράσουν τους εργαζόμενους.

Τούτη, δυστυχώς, είναι η πικρή αλήθεια και όποια διάσταση καν δοθεί για το ζήτημα του Βατοπεδίου, ουδείς από τους πολίτες της –υπό (γερμανογαλλικής) κατοχής– χώρας μας μπορεί να αγνοήσει τα πραγματικά του προβλήματα.

Δηλαδή, ότι η πατρίδα χρειάζεται το συντομότερο εκλογές, ώστε να προκύψει μια κυβέρνηση με σθένος και όχι υποτακτική των ξένων συμφερόντων, όπως αυτή του κ. Λουκά Παπαδήμου.

Μια κυβέρνηση που θα χαράξει κάποιες, έστω, «κόκκινες γραμμές» απέναντι στους υπαλλήλους των διεθνών τοκογλύφων και θα βοηθήσει τον λαό να δει μια μικρή αχτίδα φωτός στο ατελείωτο τούνελ που έβαλε την Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τα όποια επικοινωνιακά παιχνίδια, όπως το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, μπορεί να ξεγέλασαν τους Έλληνες και να κόστισαν ακριβά στην κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά ανήκουν στο παρελθόν και δεν ενδιαφέρουν κανέναν πια, όταν «μέρα-νύχτα» παλεύει για την επιβίωσή του.

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=73135&colid=37&catid=34&dt=2012-01-01 0:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου