Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ο Σαμαράς αγκαλιά με το ημερολόγιο των εκλογών


Αν είδατε τα τηλεοπτικά πλάνα από τις σημερινές τελετές για τα Θεοφάνεια θα διαπιστώσατε ασφαλώς ότι ο μόνος που χειροκροτήθηκε θερμά ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Αντιθέτως οι νέες αποδοκιμασίες κατά Παπούλια (παρόλο που απέφυγε να πάει στην παραδοσιακή τελετή του Πειραιά όπως ο Σαμαράς, αλλά προτίμησε την μακρινή Χαλκίδα) αποτελεί νέα προειδοποίηση κατά του παλαιού πολιτικού συστήματος, αλλά και για την ημερομηνία των εκλογών.
Διότι όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως, αν οι εκλογές αναβληθούν για τον Απρίλιο και πάμε στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου με Παπαδήμο πρωθυπουργό τότε οι σεναριογράφοι και οι κινδυνολόγοι πρέπει να ετοιμάζουν παράλληλα με τα σχέδια αναβολής των εκλογών και σχέδια αντιμετώπισης της λαϊκής οργής. Στο μεταξύ τους συνιστούμε να μην παρασύρονται από το κλίμα κοινωνικής ειρήνης που επικράτησε λόγω Χριστουγέννων και ανάγκης του κόσμου για μια ανάπαυλα.
Βασικό στοιχείο της συμφωνίας για την κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν οι εκλογές την 19η Φεβρουαρίου. Όμως σχεδόν αμέσως άρχισαν να θολώνουν το κομμάτι αυτό της συμφωνίας ως «μη δεσμευτικό», και λίγες εβδομάδες αργότερα να λένε πως “δεν  χάθηκε ο κόσμος”, αν πάμε αργότερα. Πριν βγει ο Νοέμβριος κάποιοι είχαν επαναπροσδιορίσει  την Κυριακή των εκλογών για την 4η ή την 11ηΜαρτίου, ενώ ο Μόσιαλος (που είναι αυτός βρε παιδιά) ήταν πιο large και μιλούσε για … Σεπτέμβρη. Στα μέσα Δεκεμβρίου είχαμε νέα σενάρια: Εκλογές την Πρωταπριλιά (“ημέρα της γιορτής του ΠΑΣΟΚ” κατά Σαμαρά!), την Κυριακή του Θωμά και γιατί όχι τον Κόκκινο Μάη που είναι και παχιές οι μύγες.
Τώρα έχουν βάλει μπροστά ένα άλλο σχέδιο και χρησιμοποιούν τη νέα έλευση της Τρόικας για να περάσουν νέα μέτρα και δεσμεύσεις όχι για να “σώσουν την χώρα” όπως λένε, αλλά για να ακυρώσουν εκ των προτέρων το εγχείρημα  Σαμαρά. Δεν τους νοιάζει δηλαδή να επιβάλουν ακόμα και μέτρα που δεν τα απαιτεί η Τρόϊκα ή να υποθηκεύσουν περισσότερο το μέλλον της χώρας προκειμένου να αποτύχει η κυβέρνηση Σαμαρά!
Νομίζετε ότι είμαι υπερβολικός; Διαβάστε αυτό: Την περασμένη εβδομάδα βγήκε ακόμα και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας να τρομοκρατήσει τον κόσμο με την επιστροφή στην δραχμή αν δεν περάσουν τα νέα μέτρα. Ακολούθησαν ο Ράπανος της Εθνικής, η Διαμαντοπούλου και ο …Καψής. Την ίδια στιγμή κορυφαίοι ξένοι παράγοντες δήλωναν βεβαίως ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδος από το Ευρώ (πχ ο Γιούνκερ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπαγί κλπ ), ενώ το ίδιο το ΔΝΤ αναφέρει στην τελευταία έκθεσή του ρητώς και κατηγορηματικώς ότι οι εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν στο πρώτο τρίμηνο του 2012.
Όπως άλλωστε έχουμε γράψει κι άλλη φορά οι δανειστές τα λεφτά τους να πάρουν πίσω θέλουν και έχουν ήδη αντιληφθεί ότι από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό μόνον ο Σαμαράς μπορεί να σώσει και το πρόγραμμά τους και την χώρα. Άρχισαν λοιπόν ήδη να διαπραγματεύονται μαζί του και δεν έχουν καμία αντίρρηση να γίνουν τώρα οι εκλογές.
Δεν είναι λοιπόν οι δανειστές και η Τρόικα που δεν θέλουν τις εκλογές. Είναι το παλιό πολιτικό σύστημα που φοβάται τον Σαμαρά και προσπαθεί με κάθε μέσο και τρόπο να τον εγκλωβίσει για να διαιωνίσει την κυριαρχία της ακόμα κι αν η Ελλάδα καταστραφεί εντελώς.
Στο σχέδιο αναβολής των εκλογών και εγκλωβισμού του Σαμαρά συμμετέχουν:
Πρώτον, το ΠΑΣΟΚ που θέλει να παραταθούν οι εκλογές για να προλάβει να ανασυγκροτηθεί, χρησιμοποιώντας τα υπουργεία που ελέγχει ακόμα για τα ρουσφέτια που συνεχίζει να κάνει.
Δεύτερον, οι κρατικοδίαιτοι διαπλεκόμενοι που έχουν επενδύσει στο πρόσωπο του Παπαδήμου. Την τελευταία εβδομάδα έγινε μυστική σύσκεψη στο σπίτι γνωστού εκδότη – υπέρμαχου του Παπαδήμου με την συμμετοχή μεγαλοεπιχειρηματιών.
Τρίτον, τα γνωστά εξαπτέρυγα της ΝΔ που φλερτάρουν με τον Παπαδήμο και το ΠΑΣΟΚ και τα οποία μπορούν να περιμένουν στο ακουστικό τους μετά τις γιορτές (περισσότερα σε άλλη ανάρτηση)
Ο Σαμαράς «πήρε αγκαλιά» το ημερολόγιο
Θυμάστε εκείνη την φράση του Σαμαρά πριν από τα Χριστούγεννα; “Δεν είμαστε και αγκαλιά με το ημερολόγιο, μια εβδομάδα πριν μια εβδομάδα μετά δεν παίζει κανένα ρόλο“. Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι τώρα είναι πραγματικά αγκαλιά με το ημερολόγιο και αναζητά την καλύτερη ημερομηνία για να γίνουν οι εκλογές εντός του Μαρτίου.
Και για να μην ακούτε και διαβάζετε διάφορα: Η πάσα αλήθεια για τις εκλογές είναι μία και είναι η εξής: Αν το PSI πετύχει, τότε οι διαδικασίες θα επιτρέψουν να γίνουν εκλογές ακόμα και στις 18 Μαρτίου , εξαρτάται από την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης
Τι θα γίνει αν δεν επιτύχει το PSI να μου επιτρέψετε να μην το συζητήσουμε τώρα. Επειδή στην απευκταία αυτή περίπτωση είτε θα πάμε … νωρίτερα για εκλογές (αφού θα εκλείψουν οι λόγοι ύπαρξης της κυβέρνησης Παπαδήμου) είτε θα πάμε όλοι για …βρούβες. Γιατί  σε περίπτωση που δεν πετύχει το κούρεμα με τους ιδιώτες θα πάμε σε συνολικό κούρεμα του χρέους (πιστωτικό γεγονός) της τάξεως του 80% +.
Γι αυτό ο Σαμαράς έθεσε προχθές ως ανώτατο χρονικό όριο ανοχής προς την κυβέρνηση Παπαδήμου, εκλογές ως τα τέλη Μαρτίου, ήτοι προκήρυξη τους τέλη Φεβρουαρίου, εφόσον ολοκληρωθεί το PSI.

antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου