Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σαμαράς: Ο δρόμος προς τη Ρωσία έχει ανοίξει!



Την επιδίωξή του για αναθέρμανση των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας επανεπιβεβαίωσε σήμερα από τη Μόσχα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μετά από συνάντηση που είχε με Ρώσους αξιωματούχους τόνισε ότι «δρόμος έχει ανοίξει» και ότι «με σωστή δουλειά, μπορεί να έχουμε σωστά αποτελέσματα».

Ειδικότερα, μετά από συναντήσεις που είχε με τον επικεφαλής του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβάνοφ και την πρόεδρο της Γερουσίας Βαλεντίνα Ματβιγιένκο, σημείωσε ότι «στόχος μας είναι μια όχι ευκαιριακή αλλά μακροπρόθεσμη συνεργασία των δύο χωρών».

Όπως είπε, «σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον Ελληνικό λαό, βρίσκομαι εδώ, στη Μόσχα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα μας, πρωτοβουλίες για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα: Ενέργεια, τουρισμό, εξαγωγές, αλλά κυρίως στην προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι διαπίστωσε «για μια ακόμη φορά ότι υπάρχει μεγάλη προθυμία απ όλους για την προώθηση γόνιμης συνεργασίας των δύο χωρών και συμπλήρωσε ότι αύριο θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν, «για να θέσουμε», όπως είπε, «εκ νέου σε στέρεες βάσεις τις σχέσεις των δύο χωρών».

«Με τους Ρώσους μας συνδέουν πολλά. Ο δρόμος έχει ανοίξει. Με σωστή δουλειά, μπορεί να έχουμε σωστά αποτελέσματα», κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.



http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=41871&type=22&kata=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου