Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Καυστικός Ψωμιάδης για μεταφορά μαθητών και σχολική στέγη!



"Αλήθεια, που είναι εκείνοι οι καλοβολεμένοι συνδικαλιστές και οι κατευθυνόμενοι δήμαρχοι που ξεσήκωναν τους συλλόγους γονέων εναντίον μας επί ΝΔ και μέρα παρά μέρα ερχόταν στη Νομαρχία και διαμαρτύρονταν; Τώρα είναι όλα καλά; Λύθηκαν τα προβλήματα διά μαγείας; Οι μάσκες έπεσαν".  

Σχετικά με τις οφειλές των συναρμόδιων υπουργείων προς τους αναδόχους έργων σχολικής στέγης και το θέμα της μεταφοράς μαθητών, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μία ακόμη φορά το μνημονιακό κράτος που έχτισε το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου δείχνει το πρόσωπό του, στην περίπτωση της σχολικής στέγης και της μεταφοράς μαθητών. Ενώ το 2009 είχαμε λάβει περί τα 22 εκατ. ευρώ, το 2010 λάβαμε μόλις 2 εκατ. ευρώ και το 2011 δεν εκταμιεύθηκε ούτε ένα ευρώ (!) από τα αρμόδια υπουργεία και τον ΟΣΚ προς την δεύτερη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Αποτέλεσμα οι ανάδοχοι να οδηγούν την αιρετή Περιφέρεια στα δικαστήρια, για μια υποχρέωση αποκλειστικά κυβερνητική για συσσωρευμένα χρέη που αγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ!  

Αλλά και για το θέμα της μεταφοράς μαθητών, για το οποίο δόθηκε παράταση από το Υπουργείο μέχρι 28/2. Ακόμη περιμένουμε τη νομοθετική ρύθμιση που εδώ και ένα χρόνο υποσχέθηκε το υπουργείο Παιδείας, την ώρα που για το 2011 συσσωρεύονται χρέη εκατομμυρίων ευρώ έναντι των λεωφορειούχων. Κοινό στοιχείο και των δύο ότι η Νομαρχία μας είχε ρόλο διαμεσολαβητή, με την καταβολή των αμοιβών να αποτελεί ξεκάθαρα υποχρέωση της πολιτείας.

Αλήθεια, που είναι εκείνοι οι καλοβολεμένοι συνδικαλιστές και οι κατευθυνόμενοι δήμαρχοι που ξεσήκωναν τους συλλόγους γονέων εναντίον μας επί ΝΔ και μέρα παρά μέρα ερχόταν στη Νομαρχία και διαμαρτύρονταν; Τώρα είναι όλα καλά; Λύθηκαν τα προβλήματα διά μαγείας; Οι μάσκες έπεσαν. Το πράσινο κράτος της πίσω πόρτας αποκαλύφθηκε. Εκείνο που φώναζε όταν εμείς μειώσαμε τη διπλοβάρδια από 37% σε 10% και εξαφανίστηκε τώρα που η πράσινη μνημονιακή κυβέρνηση κοροϊδεύει την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους επαγγελματίες, αθετώντας τις υποχρεώσεις και τις υποσχέσεις της;»


http://taxalia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου