Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Παπαστάμκος!


Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής κ. Γιώργος Παπαστάμκος εξελέγη  Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις εκλογές για τη σύνθεση του Προεδρείου του Σώματος, κατά τη διάρκεια της Ολομελείας του Στρασβούργου. Ο ¨Έλληνας Ευρωβουλευτής κατήλθε στην εκλογική διαδικασία, ως ένας από τους επτά υποψηφίους που έλαβαν το χρίσμα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μεταξύ αυτών.

Κατά τη διαδικασία εκλογής που διεξήχθη σε τρεις επαναληπτικές ψηφοφορίες, ο κ. Παπαστάμκος κατέλαβε κατά τον πρώτο γύρο τη 2η θέση (με 324 ψήφους, μία λιγότερη από τον πρώτο), κατά τον δεύτερο εκ νέου τη 2η (με 270 ψήφους, πέντε λιγότερες από τον πρώτο), και στην τελική ψηφοφορία την 5η θέση (με 248 ψήφους). Σημειώνεται ότι η έκβαση της δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας, ήταν αποτέλεσμα "συμμαχιών" που διαμορφώθηκαν μεταξύ διαφόρων πολιτικών κομμάτων πλην του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Μετά την εκλογή του ο κ. Παπαστάμκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Σε μία δυσχερή συγκυρία για την Ελλάδα και το ελληνικό πολιτικό σύστημα, οι συνάδελφοί μου τίμησαν με την ψήφο τους δύο Έλληνες Ευρωβουλευτές, την κα. Ποδηματά και εμένα, αναδεικνύοντάς μας Αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην περίπτωσή μου πιο δύσκολη ήταν η προκριματική εκλογή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους μου της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξή τους. Ευχαριστώ θερμά τους Έλληνες και Κυπρίους συναδέλφους μου για την ψήφο τους.

Στην πιο δύσκολη περίοδο της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οφείλει, κατά τη γνώμη μου, να μην αποτελεί μόνο τον αναβαθμισμένο νομοθετικό  εταίρο στη θεσμική αλυσίδα της ΕΕ. Οφείλει να αποτελέσει τον τόπο δημιουργικής έκφρασης της ευρωπαϊκής λαϊκής κυριαρχίας. Δηλαδή, το πολιτικό Σώμα, από το οποίο πρέπει να εκπηγάσει η συνολική απάντηση στις δομικές και πολιτικές ανεπάρκειες της ευρωπαϊκής οικονομικής και νομισματικής κατασκευής. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου