Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ανδρέας Λυκουρέντζος: Θα κλείσει το Τελωνείο Τρίπολης;


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, κατέθεσε στις 20 Δεκεμβρίου 2011, ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη λειτουργία του Τελωνείου Τρίπολης. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Όπως προκύπτει από έγγραφο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στις 20.12.2011 προς τον αξιότιμο Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, η λειτουργία του Τελωνείου στην Τρίπολη κρίνεται αναγκαία μεταξύ άλλων και για τους εξής λόγους:
α. Εξαγωγές παραδοσιακών προϊόντων (ελαιόλαδο, μέλι, κρασί κ.α.) από δυναμικές επιχειρήσεις του νομού, που μάλιστα το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν έντονες αυξητικές τάσεις,
β. Εισαγωγές μηχανολογικού εξοπλισμού, πλαστικών, ξυλείας, αγροτικών μηχανημάτων κ.λ.π. από τρίτες χώρες,
γ. Εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, φορτηγών, λεωφορείων κ.λ.π.
δ. Έλεγχο και παρακολούθηση φορολογικών αποθηκών και εγγεγραμμένων παραληπτών που εμπορεύονται προϊόντα τα οποία υπόκεινται σε Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης.
ε. Βεβαιώνει και εισπράττει από τη ΔΕΗ Α.Ε. Μεγαλόπολης τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Λιγνίτη και το Φ.Π.Α., παρακολουθεί το λιγνίτη που χρησιμοποιείται για ιδιοκατανάλωση για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και διενεργεί μια σειρά ελέγχων σχετικά με τη ΔΕΗ.
Συνεπώς, η συνέχιση της λειτουργίας του Τελωνείου Τρίπολης είναι επωφελής για την τοπική οικονομία και τους επαγγελματίες της Αρκαδίας.
Κατόπιν αυτών
Ερωτάται
Ο Αξιότιμος κ. Υπουργός
1. Είναι στις προθέσεις σας η μη κατάργηση του Τελωνείου Τρίπολης;
Ο ερωτών βουλευτής
Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου