Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ο Σαμαράς προχωρεί σε ανατροπές


Με ορίζοντα 100 ημερών κινείται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σχεδιάζει με μεθοδικό τρόπο τους πρώτους τρεις μήνες της κυβέρνησής του, με τον αέρα των δημοσκοπήσεων που φέρνουν τη Νέα Δημοκρατία σε θέση νικητή των επόμενων εκλογών και ρυθμιστή των εξελίξεων. Με το πολιτικό ζητούμενο της αυτοδυναμίας να ενισχύεται από τη φθορά που υφίσταται η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφασισμένος να στείλει εξαρχής ηχηρά μηνύματα, αναφορικά με το ύφος αλλά και το περιεχόμενο της διακυβέρνησης που θέλει να δρομολογήσει, μετά τις επερχόμενες εκλογές.
Έτσι, θα δώσει έμφαση σε μέτρα άμεσης απόδοσης, κυρίως στον τομέα της οικονομίας, με φόντο την εθνική αναγκαιότητα να αποκατασταθούν οι σχέσεις της κοινωνίας με την κεντρική εξουσία, που έχουν διαρραγεί λόγω της κυβέρνησης Παπανδρέου και του Μνημονίου.
Παράλληλα, θα δρομολογήσει τις αναγκαίες αλλαγές στο μείγμα πολιτικής που έφερε στην Ελλάδα η δανειακή σύμβαση με την τρόικα, σε μια περίοδο κατά την οποία όλοι παραδέχονται την αστοχία της συγκεκριμένης πολιτικής, όχι μόνο στην επιμέρους εφαρμογή της, αλλά και στην ίδια τη σύλληψη της ιδέας.
Ακόμη, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να στηριχτεί σε ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο θα αξιοποιηθούν νέα στελέχη, προκειμένου να δοθεί η αίσθηση της ανανέωσης, και της πολιτικής υπέρβασης, που θα παραμερίσει όσους η κοινωνία των ενεργών πολιτών συνδέει με το χθες.

statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου