Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Aπόσυρση της εγκυκλίου Σαχινίδη για την εφεδρεία ζητεί η ΝΔ!


Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την εγκύκλιο Σαχινίδη για περικοπή της σύνταξης σε όσους αποφύγουν την εφεδρεία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Το φιάσκο της εφεδρείας, όπως την εμπνεύστηκε και την υλοποίησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώθηκε με την Εγκύκλιο – Παραδοχή του κ. Σαχινίδη ότι η διοίκηση δεν γνωρίζει την εργασιακή διαδρομή των υπαλλήλων της και δεν μπορεί να εφαρμόσει τον νόμο για την Εφεδρεία.
Η πρωτοφανής αυτή εγκύκλιος αναφέρει ότι υπάλληλοι που δεν θα τεθούν – όπως προβλέπεται – σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, θα υποστούν, όταν συνταξιοδοτηθούν με τις κοινές διατάξεις, περικοπή της σύνταξής τους. Και αυτό, παρόλο που η ευθύνη για την εφαρμογή της εφεδρείας ανήκει αποκλειστικά στη διοίκηση.
Η εγκύκλιος είναι αποκαλυπτική της σύγχυσης που επικρατεί στο υπουργείο από την αποτυχία ενός μέτρου που βαραίνει τους εμπνευστές του.
Η προσπάθεια του κ. Σαχινίδη να μεταθέσει αυθαίρετα τις ευθύνες του οικονομικού επιτελείου Παπανδρέου στις πλάτες των εργαζομένων, είναι αδιανόητη. Είναι, πέραν των άλλων, και ανεφάρμοστη.
Πως είναι δυνατόν, άραγε, ένας υπάλληλος να προκαλέσει με δικές του ενέργειες την ένταξή του στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς της Εφεδρείας, όταν ο Φάκελος με όλα τα στοιχεία της επαγγελματικής του διαδρομής είναι στη διάθεση της Υπηρεσίας;
Η άδικη και αυθαίρετη αυτή μεθόδευση δεν μπορεί να περάσει.
Επιβάλλεται άμεση ανάκληση της εγκυκλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου