Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ο Σαμαράς “έσωσε” τις επικουρικές συντάξεις


Η άτακτη οπισθοχώρηση του Γιώργου Κουτρουμάνη στο θέμα των περαιτέρω περικοπών των επικουρικών συντάξεων, πιστώνεται ως σημαντική πολιτική νίκη για τον Αντώνη Σαμαρά. Σε επίπεδο ουσίας, αλλά και εντυπώσεων, ενόψει μιας ακόμη πιο δύσκολης συνέχειας.
Η συνεπής στάση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι θεωρούσε «παραφωνία» την πρόθεση Κουτρουμάνη να προχωρήσει σε ένα τέτοιο επώδυνο για την κοινωνία μέτρο, υποχρέωσε τον Υπουργό Εργασίας να πάρει πίσω την εισήγησή του, και το Μέγαρο Μαξίμου να ανασυνταχθεί.
Ήταν η πρώτη σημαντική κρίση της κυβέρνησης Παπαδήμου, και έληξε με καθαρή νίκη του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έστειλε μηνύματα στο εξωτερικό, αλλά και στην ελληνική κοινωνία.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να μην υποχωρήσει από τις «κόκκινες γραμμές» τις οποίες έχει θέσει, για την προστασία των αδύναμων λαϊκών στρωμάτων, και την υπεράσπιση της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Έδωσε ένα πρώτο δείγμα γραφής, του πως σκοπεύει να ασκήσει την εξουσία, με σθένος και αποφασιστικότητα, από τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες θα επιλέξουν να εμπιστευτούν στη Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση του τόπου, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου