Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

«Ανάκριση» στον Νίκο Νικολόπουλο από φοιτητές και σπουδαστές της Πάτρας



Αντιμέτωπος με τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των νέων ανθρώπων που βλέπουν πως τα πτυχία τους οδηγούν σε μονόδρομους ανεργίας και βιώνουν την μεγάλη δυσκολία με την οποία οι οικογένειές τους καταφέρνουν να τα βγάλουν πέρα, ήρθε το απόγευμα του Σαββάτου ο Νίκος Νικολόπουλος, σε μια διαφορετική συνάντηση.
Ο Αχαιός βουλευτής και Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, επί τρεις ώρες περίπου, κατέστη… ανακρινόμενος από φοιτητές και σπουδαστές της Πάτρας, σε συνάντηση που διοργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας.
Η συζήτηση αφορούσε όλες τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, μα κυρίως την μεγάλη απογοήτευση που βιώνουν οι νέοι άνθρωποι βλέποντας κλειστούς ορίζοντες και μια πατρίδα ανήμπορη να απορροφήσει τις ιδέες και την εργατική τους δύναμη.  
Ο κ. Νικολόπουλος, αφού τους παρουσίασε το πρόγραμμα της νέας ελπίδας που φιλοδοξεί να εφαρμόσει ως κυβερνητικό πρόγραμμά της η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως ειδικά οι νέοι πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή για τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας, απαλλαγμένης από τα «βαρίδια» και τις «ασθένειες» του παρελθόντος, αλλά και τόσο γόνιμης που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,  «θα μπορεί να θρέψει τις ιδέες και τα όνειρα όλων των νέων».
«Ο Αντώνης Σαμαράς πριν πολύ καιρό είπε πως η εποχή που γνωρίσαμε ως μεταπολίτευση τελείωσε. Σήμερα λοιπόν καλούμαστε όλοι να αποφασίσουμε αν θέλουμε να ανήκουμε ακόμα στην χρεοκοπημένη εποχή που παρήγαγε μόρφωση χωρίς παιδεία, πτυχία χωρίς αντίκρισμα στην αγορά εργασίας και ψεύτικες ελπίδες ευδαιμονίας ή σε μια νέα εποχή, όπου ρεαλιστικά, υπεύθυνα και μεθοδικά, θα ξαναχτίσουμε την Ελλάδα της παραγωγής και του μόχθου, αλλά και της ανάπτυξης και της πραγματικής προκοπής» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως αυτά δεν είναι κάποια γενικά θεωρητικά σχήματα, αλλά έχουν αντιστοίχηση σε πολύ πρακτικά ζητήματα και στην καθημερινότητα όλων.
«Δεν είμαι εδώ για να σας τάξω μεγάλα και σπουδαία όνειρα, μιλώντας με την γλώσσα μιας άλλης εποχής που ήθελε τον πολιτικό να είναι θεωρητικός ή και απλά… ακαταλαβίστικος. Όσοι από εμάς, τους πολιτικούς, δεν έχουν καταλάβει ότι η κοινωνία μας σήμερα διψάει για τα… αυτονόητα και για τα απλά που συνάμα είναι και πολύ σπουδαία, μάλλον ανήκει και αυτός στην εποχή που πέρασε. Είμαι εδώ, για να ζω τις δικές σας αγωνίες και να παλεύω για να αλλάξω τα λίγα ή τα πολλά που εσείς θα μου δώσετε τη δύναμη και την εντολή να αλλάξω» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Αχαιός πολιτικός, ο οποίος έκλεισε την συζήτησή του με τους φοιτητές και τους σπουδαστές, ζητώντας τους να θυμούνται τρία πράγματα:   

«Πρώτον, ότι μετά το πιο βαθύ σκοτάδι έρχεται το πιο γλυκό ξημέρωμα. Τώρα είμαστε στο πιο βαθύ σκοτάδι, αλλά μετά τις εκλογές και με τη δύναμη που θα δώσει ο λαός μας στον Α. Σαμαρά και τη Ν.Δ. θα ξεκινήσει το ξημέρωμα.
Δεύτερον, ότι δεν πρέπει, επουδενί, να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους και να προδώσουν τα όνειρά τους, αλλά να αγωνιστούν με πάθος και δύναμη για να μετατρέψουν τη κρίση σε ευκαιρία.
Και τρίτον, τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη: “Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου