Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Γαλάζιο αντιμνημονιακό γλέντι με απρόοπτα και υψηλά ιστάμενους παρευρισκόμενους στο "Αντιμνημόνιο"



Ο πρώην βουλευτής Γ. Μανώλης χορεύει.

Την πίστα του λαϊκού κέντρου "Αντι-μνημόνιο" επέλεξαν, όπως σας έχουμε ήδη γράψει, οι εκπρόσωποι της λαϊκής δεξιάς, οι οποίοι είχαν την πλήρη και απόλυτη πολιτική κάλυψη και στήριξη του κ. Αντ. Σαμαρά, προκειμένου να στείλουν -εντός και εκτός Ελλάδας- μηνύματα κατά της τρόικας αλλά και κατά της κυβέρνησης Παπαδήμου. Επανερχόμαστε λοιπόν σήμερα με πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ...



Στην πρόσκληση του κ. Γ. Μανώλη (πρώην βουλευτή και γραμματέα του Συνδικαλιστικού της ΝΔ), ο οποίος ήταν ο εμπνευστής και ο διοργανωτής της όλης εκδήλωσης, ανταποκρίθηκαν μέλη του «σκληρού πυρήνα» της ΝΔ αλλά και δύο στενότατοι συνεργάτες του προέδρου του κόμματος. Ο διευθυντής του γραφείου του κ. Κ. Μπούρας και ο αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου κ. Γ. Μουρούτης.

Το λαϊκό στέκι στη Δάφνη, όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση, θύμιζε από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης εκλογικό κέντρο. Οι τοίχοι του είχαν γεμίσει πανό που προέβαλλαν το αίτημα για "εκλογές εδώ και τώρα", ενώ τα μεγάφωνα έπαιζαν τραγούδια για τον Ναπ. Ζέρβα και τον ΕΔΕΣ.




Πριν ξεκινήσει το πρόγραμμά της η «αντιμνημονιακή κομπανία», το μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Γ. Αναγνωστάκος, διάβασε κείμενο, το οποίο είχε τον χαρακτήρα πολιτικού μανιφέστο. «Για όλους εμάς» -είπε χαρακτηριστικά- «το μνημόνιο σημαίνει εθνική υποταγή, κοινωνική εξαθλίωση, βάρη και χαράτσια σε βάρος του λαού, απώλεια των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, κερδοσκοπικά παιχνίδια του διεθνούς παρασιτικού κεφαλαίου σε βάρος της πατρίδας μας, λουκέτα, ανεργία και απόγνωση. Και το μνημόνιο αυτό, όπως κι αν λέγεται είτε μνημόνιο Ι είτε ΙΙ, είτε όπως αλλιώς, είμαστε αποφασισμένοι όχι μόνο να μην το δεχτούμε αλλά και να το πολεμήσουμε».

Ο κ. Αναγνωστάκος, εκφράζοντας προφανώς και τους συνεργάτες του κ. Σαμαρά που ήταν παρόντες, σημείωσε αναφερόμενος στην κυβέρνηση Παπαδήμου ότι είναι «μια λοξοδρόμηση στην πορεία προς τις εκλογές, ή ένας τακτικός ελιγμός». «Σαν μια λοξοδρόμηση που δεν θα μας κάνει όμως να χάσουμε ή να ξεχάσουμε τον προορισμό. Προορισμός μας είναι η ανατροπή του μνημονίου, η ανάπτυξη της πατρίδας, η ευημερία του λαού μας. Το μέσο για τον προορισμό αυτό είναι οι εκλογές άμεσα και η αυτοδυναμία της ΝΔ», συμπλήρωσε.

Τέλος, έγιναν θετικές προσωπικές αναφορές στον κ. Θ.Λυμπερόπουλο, στον κ. Π.Καμμένο, αλλά και σε εκείνους «που θέλουν να χαρακτηρίζονται νεοφιλελεύθεροι». «Από τη ΝΔ δεν περισσεύει κανείς!», τόνισε ο ομιλητής.

Από την πλευρά του ο κ. Γ. Μανώλης σε δηλώσεις του στο «Εθνος» εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «ο κ. Παπαδήμος έχει μια ιστορία, δεν έχει έρθει από το πουθενά. Μην ξεχνάμε ότι ήταν στενός συνεργάτης και σύμβουλος δύο πρωθυπουργών που απέτυχαν, δηλαδή έχουν καταδικαστεί από τον λαό!».




Σε ό,τι αφορά τους λεγόμενους μετριοπαθείς, σημείωσε ότι «ο Κυριάκος, ο Αρης και ο Μιλτιάδης έχουν χαρακτηριστεί φιλελεύθεροι μεν, αλλά σύμφωνα με τις τοποθετήσεις τους είναι πιο ακραίοι νεοφιλελεύθεροι». «Ολοι χωράμε...», έσπευσε να διευκρινίσει.


Στο κέντρο ο Γ. Μουρούτης, αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ.


Στην εκδήλωση το «παρόν» έδωσαν επίσης οι εξής: ο γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης (και πρώην γενικός διευθυντής της ΝΔ επί των ημερών του Κ.Καραμανλή) Μ.Δασκαλάκης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ.Λουράντος, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα και γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ N.Κιουτσούκης, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ δημόσιου τομέα και γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Η.Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος των ιατρών του ΙΚΑ κος Βλασταράκος, ο Γραμματέας κινητοποίησης Αλέκος Κόκκαληςο πρώην υπουργός Γ.Καλαντζής και ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων Βασ.Πολυμερόπουλος.

Τα πανό που ήταν αναρτημένα στους τοίχους του κέντρου, είναι απολύτως ενδεικτικά του πολιτικού κλίματος που επικρατεί σε ένα σημαντικό τμήμα της ΝΔ. «Εκλογές τώρα για αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και ανατροπή του Μνημονίου». «Οχι άλλα μέτρα και χαράτσια σε βάρος του λαού. Ανατροπή του Μνημονίου τώρα». «Στους δρόμους και στις πλατείες δεν είναι οι συντεχνίες, είναι ο λαός». «Με τη Λαϊκή Δεξιά για την ανατροπή του Μνημονίου, για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη». «Η Ελλάδα που αγωνίζεται, δεν πωλείται, δεν παραχωρείται, δεν υποθηκεύεται».


Ο Μ. Δασκαλάκης, γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης της ΝΔ και ο Κ. Μπούρας, διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ.

Από το αντιμνημονιακό γλέντι δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις... Αντιασφυξιογόνα μάσκα έκαναν δώρο στον Γιάννη Μανώλη οι «σύντροφοι» και φίλοι του και ένα μπουκάλι Malox για τις οδομαχίες στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Ο ίδιος δήλωσε χαμογελώντας: «Αν ήταν μάσκα να κρύβει το πρόσωπό μου, δεν θα τη δεχόμουν γιατί εμείς τα πρόσωπά μας δεν τα κρύβουμε. Θα μου χρειαστεί γιατί τα δακρυγόνα τα έχω φάει με το τσουβάλι και έχω πάθει ανοσία, αλλά και επειδή θα επιστρέψω στην πολιτική. Είναι πολύ χρήσιμη γιατί το πολιτικό σύστημα βρωμάει. Το Μνημόνιο θα το «γκρεμίσουμε». Πάρα πολύ σύντομα θα πάμε σε εκλογές».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου