Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ο Ψωμιάδης προειδοποιεί τον Σαμαρά με επιστολή...


Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

«Να βάλει φρένο στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή τακτική της μετρολαγνείας που οδηγεί στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού» καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Με επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης ζητεί από τον κ. Σαμαρά «να κρατήσει ψηλά τη σημαία της πατρίδας» και μην ενδώσει «στην άκρως υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης».
«Εάν πρόκειται κάθε αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής να τη χρεώνεται ο πολίτης χωρίς κανένα κόστος για τους εκάστοτε κυβερνώντες, τότε τι νόημα έχει άραγε η συνέχιση της ύπαρξης της κυβέρνησης Παπαδήμου» αναφέρει ο κ. Ψωμιάδης στην επιστολή του και υπενθυμίζει ότι «πρόκειται για κυβέρνηση ειδικού σκοπού και συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας και όχι για Δούρειο Ίππο κατάλυσης του Συντάγματος και της Δημοκρατίας».
«Όποιοι είναι ανίκανοι να εφαρμόσουν όσα δεσμεύτηκαν κατ' επανάληψη στη Βουλή, να φύγουν, θα υπάρχει πάντα γι' αυτούς μια θέση εργασίας κοντά στα μεγάλα αφεντικά» τονίζει και καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να συνεχίσει να υπερασπίζεται το συμφέρον του λαού.

Η επιστολή

«Πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων οικονομικών μέτρων σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί (;). Αυτή η πληροφορία, σε συνδυασμό με τις σκληρές περικοπές περαιτέρω μισθών και συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και τις χιλιάδες απολύσεις που προβλέπει ο Προϋπολογισμός 2012, δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής έκρηξης με οδυνηρές συνέπειες για τον τόπο.
» Δεν είναι δυνατόν έστω και ένας πολίτης να δεχθεί περαιτέρω μείωση του εισοδήματός του και επιπλέον νέα χαράτσια που λαμβάνουν πλέον μόνιμο χαρακτήρα, που έχουν προκαλέσει προβλήματα επιβίωσης σε χιλιάδες συνανθρώπων μας. Πολύ περισσότερο που ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος με τις προγραμματικές θέσεις από το βήμα της Βουλής, αλλά και υπουργοί είχαν δεσμευθεί ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.
» Στο κάτω κάτω, εάν πρόκειται κάθε αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής να τη χρεώνεται ο πολίτης χωρίς κανένα κόστος για τους εκάστοτε κυβερνώντες, τότε τι νόημα έχει άραγε η συνέχιση της ύπαρξης της κυβέρνησης Παπαδήμου; Καλό δε είναι και χρήσιμο για τους θεσμούς, να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για κυβέρνηση ειδικού σκοπού και συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας και όχι για Δούρειο Ίππο κατάλυσης του Συντάγματος και της Δημοκρατίας. Κόντρα σε όσους θέλουν να χρίσουν κυβέρνηση τετραετίας μια κυβέρνηση χωρίς λαϊκή εντολή, παραβλέποντας κάθε έννοια νομιμότητας κατά το δοκούν.
» Κατόπιν τούτων, μεταφέροντας τη λαϊκή βούληση των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας και όχι μόνο, σας καλώ να μην ενδώσετε στην άκρως υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και να βάλετε «φρένο» στην συνεχιζόμενη αντιλαϊκή τακτική της μετρολαγνείας που οδηγεί στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού, μένοντας σταθεροί στις κόκκινες γραμμές που εξαρχής θέσατε. Όποιοι είναι ανίκανοι να εφαρμόσουν όσα δεσμεύτηκαν κατ' επανάληψη στη Βουλή, να φύγουν –θα υπάρχει πάντα γι’ αυτούς μια θέση εργασίας κοντά στα μεγάλα αφεντικά.
» Κύριε Πρόεδρε, ο λαός δεν αντέχει άλλες προκλήσεις. Όχι δεν θέλει, αλλά δεν έχει να πληρώσει. Παιδάκια στα σχολεία λιποθυμούν από ασιτία. Τα συσσίτια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Μητέρες που δεν μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους βρίσκονται σε απόγνωση και τα εγκαταλείπουν σε ιδρύματα. Τα λουκέτα χιλιάδες. Η αγορά υποφέρει. Η ανεργία καλπάζει. Η νεολαία μεταναστεύει. Η Ελλάδα αιμορραγεί. Κρατήστε ψηλά τη σημαία της πατρίδας, συνεχίστε να υπερασπίζεστε το συμφέρον το λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου