Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογικό πλάνο για κάλπες τον Απρίλιο στη ΝΔ


Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Εκλογικό πλάνο με ορίζοντα για κάλπες τον Απρίλιο βάζουν σε εφαρμογή στη ΝΔ. Στο γαλάζιο στρατηγείο καταστρώνουν ειδικό σχέδιο για κάθε περιφέρεια της χώρας, με κεντρικό στόχο να αποκτήσει το κόμμα δυναμική που θα φέρει κοντά την αυτοδυναμία.

Παράλληλα, στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ καταλήγουν ότι η κομματική ηγεσία πρέπει να αποφύγει μια μάχη για την ημερομηνία της κάλπης και να επικεντρωθεί στην κατάρτιση και παρουσίαση ενός προγράμματος που θα ενισχύσει την αξιοπιστία της ΝΔ.

«Ο κύβος των εκλογών ερρίφθη. Μια ή δύο εβδομάδες νωρίτερα ή αργότερα δεν αποτελεί μείζον ζήτημα. Το ζητούμενο για τη ΝΔ είναι να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία για τη νέα δανειακή σύμβαση και μετά να μιλήσει ο λαός» σχολίαζε στα Νέα Σαββατοκύριακο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι για τον «οδικό χάρτη» προς τις κάλπες υπάρχει πλήρης συμφωνία του προέδρου της ΝΔ με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Στο εσωτερικό πεδίο, το γαλάζιο επιτελείο θα κινηθεί με στόχο να παρουσιάσει ένα μετεκλογικό οικονομικό πρόγραμμα που θα στηρίζεται στη μείωση φόρων και εισφορών, με τις ευλογίες της τρόικας.

Στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών, πάντως, η ΝΔ εμφανίζεται έτοιμη να στηρίξει όλες τις παρεμβάσεις που θα κληθεί να προωθήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου -από την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έως την πλήρη άρση του καμποτάζ και το σχέδιο συγχώνευσης ή κατάργησης δημοσίων οργανισμών. Θα αντιταχθεί, ωστόσο, στην προοπτική των απολύσεων στο Δημόσιο, επιμένοντας στην εφαρμογή της δικής της πρότασης για μόνιμη εργασιακή εφεδρεία.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου