Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Κ.Γκιουλέκας: «Στον αέρα» βρίσκεται ο εορτασμός για το 2012!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22/12/2011

«Στον αέρα» βρίσκεται ο εορτασμός για το 2012, για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, όπως ομολόγησε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών ύστερα από σχετική ερώτηση που του απηύθυνε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

«Ο εορτασμός για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας βρίσκεται «στον αέρα». Απέχουμε σχεδόν μία εβδομάδα από το 2012 και μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το μήνυμα που θα στείλει η πόλη κατά τον εορτασμό της απελευθέρωσής της. Αποφασίστηκε να δοθούν δύο εκατομμύρια ευρώ στην αρμόδια επιτροπή που αναθέσατε τον σχεδιασμό του εορτασμού. Τα έχουμε αυτά τα χρήματα; Τα δώσατε; Δεν έχουμε καμία ενημέρωση γι' αυτό»ρώτησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη».

Στην απάντησή του ο Αντιδήμαρχος παραδέχτηκε πως δεν έχουν δοθεί ακόμη τα χρήματα, πως υπάρχουν καθυστερήσεις και προβλήματα και ότι το θέμα έχει εμπλακεί και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ερώτηση αυτή ο Κ. Γκιουλέκας την απηύθυνε αρχικά στον Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος δεν έδωσε καμία απάντηση για το θέμα και στη συνέχεια απαίτησε απάντηση από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών.

Αναφερόμενος στην απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει η πόλη, ο Κ. Γκιουλέκας τόνισε:
«Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά βυθισμένη στο σκοτάδι, με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν σε κάθε γωνιά της. Η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη είναι απαράδεκτη και δεν θυμίζει σε τίποτα το εορταστικό κλίμα των ημερών, ενώ δεν υπάρχει ούτε καν ο κατάλληλος εορταστικός διάκοσμος. Είμαστε ο μοναδικός Δήμος της χώρας που δεν γιορτάζει καθόλου αυτή την περίοδο, που εκτός από την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης αποτελεί και την καλύτερη αφορμή, ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς, να τονωθεί η αγορά της πόλης. Δεν γίνεται καμία προσπάθεια  να αντιστραφεί το υπάρχον κλίμα και να αλλάξει η ψυχολογία των συμπολιτών μας».

Για τον διάκοσμο της πλατείας Αριστοτέλους είπε:
«Η πλατεία Αριστοτέλους, η καρδιά αυτής της πόλης, θυμίζει μία απέραντη εμποροπανήγυρη. Έχουν στηθεί παιχνίδια και αναγκάζονται οι γονείς να καταβάλουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για να ψυχαγωγηθούν τα παιδιά τους. Και αναρωτιέμαι: Τόσο δυσβάσταχτο θα ήταν το κόστος, εάν εμείς, ως Δήμος Θεσσαλονίκης, προσφέραμε δωρεάν αυτή τη γιορτή για τα παιδιά της πόλης; Ποιον ρωτήσατε για να παραχωρήσετε το κεντρικότερο σημείο της πόλης; Γιατί δεν φέρατε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο;».

Και συμπλήρωσε:
«Όπως σε όλες τις πόλεις, έτσι και στη δική μας, θα έπρεπε, μαζί με όλα τα άλλα, να τοποθετηθούν σε κάποιο κεντρικό σημείο και τα σύμβολα των Χριστουγέννων, μια φάτνη και ένα δέντρο».

Τέλος, ο Κ. Γκιουλέκας ζήτησε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους για τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό και συγκεκριμένα τι προέκυψε, τι συζητήθηκε και τι εξασφαλίστηκε από αυτή τη συνάντηση για την πόλη, χωρίς όμως να πάρει καμία απάντηση.
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου