Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Σύσταση "δεξιάς" ομάδας κρούσης από βουλευτές της ΝΔΠέντε βουλευτές της Ν.Δ., ο Κώστας Τζαβάρας, ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο Κώστας Γκιουλέκας, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και η Ελίζα Βόζεμπεργκ, συναντήθηκαν χθες στην Αθήνα και προχώρησαν στην άτυπη σύσταση μιας ομάδας κρούσης, με τα χαρακτηριστικά της "λαϊκής δεξιάς".

Τους ενώνουν ιδεολογικά οι αγώνες για την επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά, τους έφερε πιό κοντά, η κοινή διαπίστωση, για τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, από τα συνεχή μέτρα και τη συμμόρφωση στις επιταγές της τρόικας.

Ιδεολογικό μανιφέστο δεν εξέδωσαν, αλλά είναι σίγουρο ότι θα πυκνώσουν τις συναντήσεις, αναζητώντας κοινή φόρμουλα έκφρασης της δυσαρέσκειας, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εκλογική τους βάση, οι "παραδοσιακοί δεξιοί νοικοκυραίοι" δηλαδή. Σύνθημά τους: "πάνω και πέρα από τα μέτρα και τους αριθμούς, υπάρχουν οι άνθρωποι".

Τις επόμενες μέρες θα δούμε περισσότερες κινήσεις της ενδιαφέρουσας αυτής κοινοβουλευτικής συμμαχίας, με το "λαϊκοδεξιό" προσανατολισμό (αυτό που κάποτε ονομαζόταν "φιλολαϊκή δεξιά"), που φιλοδοξεί να στηρίξει ακόμη πιό δυνατά, τον Αντώνη Σαμαρά στην κοινωνία.

taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου