Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Θ.Μπούρας: Καταργήσεις σχολικών μονάδων


Ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. και τ. Υφυπουργός, Θανάσης Μπούρας είχε καταθέσει ερώτηση και αναφορές προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις των σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Αττικής. Από το Υπουργείο είχε απαντήσει η αρμόδια υφυπουργός κ. Χριστοφιλοπούλου, η οποία ανέφερε πως:
«Η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν στην ίδρυση, κατάργηση, συγχώνευση σχολικών μονάδων γίνεται μετά από πλήρη και επαρκώς εμπεριστατωμένη εισήγηση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης καθώς και γνωμοδότηση του αρμόδιου οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οποιαδήποτε αναδιάρθρωση των σχολείων γίνεται αυστηρά με Παιδαγωγικά Κριτήρια υπηρετώντας τον μαθητή και την εκπαιδευτική κοινότητα»
Η απάντηση αυτή είναι στερεότυπη και επαναλαμβανόμενη. Οι όποιες παρεμβάσεις στην Παιδεία δεν πρέπει να γίνονται με όρους μνημονίου. Αντίθετα, η Παιδεία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως η μεγαλύτερη επένδυση που αφορά την προοπτική και το μέλλον της χώρας μας. Οι διαδικασίες αυτές που προωθεί το Υπουργείο όχι μόνο δεν εξυπηρετούν τίποτα, αλλά δημιουργούν προβλήματα στην εκπαίδευση. Η σύμπτυξη σχολείων και η κατάργηση σχολικών μονάδων σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής με τη ραγδαία πληθυσμιακή έκρηξη, θα υποβαθμίσει την παρεχόμενη γνώση και θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης.
Για να δούμε τι θα γίνει τώρα με τη νέα (αλλά παλιά!) κυβέρνηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου