Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Θ.Καράογλου προς Υπουργό Παιδείας: Με αναστολή λειτουργίας κινδυνεύει το Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης!

Προς Υπουργό:
 
Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
 
Με αναστολή της εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας του κινδυνεύει το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (Α-ΤΕΙ), καθώς εδώ και μερικούς μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι 1.000 περίπου έκτακτοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι και αποτελούν το 75% του συνόλου του προσωπικού του ΤΕΙ. Τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει στο Ίδρυμα είναι τόσο μεγάλες, που στον αέρα βρίσκεται και η τρέχουσα εξεταστική περίοδος που διεξάγεται. Οι ανησυχίες της διοίκησης, του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, αλλά και των σπουδαστών, είναι μεγάλη, καθώς βλέπουν ένα από τα μεγαλύτερα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας να κινδυνεύει με οριστικό κλείσιμο αν δεν δοθεί σύντομα λύση από την κεντρική εξουσία.
Μάλιστα, στο ταμείο του Α-ΤΕΙ δεν υπάρχουν τα αναγκαία χρηματικά ποσά, έτσι ώστε το Ίδρυμα να είναι βιώσιμο, λειτουργικό και να εξυπηρετεί τις ανάγκες του. Οποιαδήποτε αναστολή στη λειτουργία του θα επιφέρει πλήγμα για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικότερα στην επιστημονική κοινότητα. Δεν είναι δυνατόν, το αρμόδιο Υπουργείο να ευαγγελίζεται αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας και την ίδια ώρα να παρακολουθεί αμέτοχο τις εξελίξεις.
 
Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
 
Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε αναστολή, εκπαιδευτικής και διοικητικής φύσεως, στο Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου