Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η ΝΔ για το νομοσχέδιο για την υγεία

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με το νομοσχέδιο για την Υγεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ΝΔ είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων.

Αλλά δεν θέλει ούτε να συνθλίψει τη μεσαία τάξη που είναι η σπονδυλική στήλη της κοινωνίας μας. Και ούτε πειραματίζεται με τα όρια αντοχής του κόσμου.

Η κυβέρνηση ανακοινώνοντας τετελεσμένα και αντιφατικά μέτρα σκοτώνει ανεύθυνα τον διάλογο και στρέφει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.

Μπερδεύει την απελευθέρωση των επαγγελμάτων με τα κομματικά της επικοινωνιακά τεχνάσματα. Διάλογο δεν έκανε ούτε με τα κόμματα, ούτε με τους ενδιαφερόμενους. Και όπου έκανε, τον έκανε εντελώς προσχηματικά.

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς ξεκάθαρα εξέφρασε τις απόψεις αυτές προς τους εκπροσώπους των ιατρών, οι οποίοι οφείλουν να προχωρήσουν σε προτάσεις. Αλλά, κυρίως, προκαλεί την κυβέρνηση να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου.

Η Νέα Δημοκρατία ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία, γιατί είναι πρόχειρο, και γεμάτο αοριστίες. Δεν στηρίζεται σε καμία οικονομικοτεχνική μελέτη. Δεν περιέχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, όπως -για παράδειγμα- η ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Αντίθετα επιδιώκει λευκή επιταγή, παραπέμποντας σε πάνω από 60 μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα.

Κυριαρχείται, έτσι, από τη λογική του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”. Αφήνει τις σχετικές αποφάσεις μακριά από τη Βουλή, αποκλειστικά και μόνο στον εκάστοτε υπουργό. Και αυτό για ένα ζήτημα πρωταρχικής σημασίας, όπως η υγεία του Ελληνικού λαού».

Στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους έξι ιατρικών ενώσεων ο Αντώνης Σαμαράς κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, άκουσε τις θέσεις τους για το υπό συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την υγεία και τους ανέλυσε τις απόψεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το εν λόγω σχέδιο νόμου.

Μετά το τέλος της συνάντησης που έγινε στα νέα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης δήλωσε ότι οι γιατροί βρήκαν ανταπόκριση. “Έγινε αντιληπτό από τον πρόεδρο της ΝΔ τι ακριβώς θέλει ο υγειονομικός κλάδος και οι ασφαλισμένοι πολίτες και είμαστε σίγουροι ότι μέσα από αυτή τη συμμετοχή και τη βούληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μαζί με τα άλλα κόμματα, θα καταλάβει και η κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει”, ανέφερε. Υποστήριξε επίσης ότι ο κόσμος είναι στο πλευρό των γιατρών “γιατί έχει καταλάβει ότι βάζαμε τόσα χρόνια πλάτη στο σύστημα υγείας”. Επεσήμανε δε ότι για εκείνους που είναι επίορκοι να μπουν κανόνες και “να τους βγάλουν μέσα από μία μαύρη λίστα του υγειονομικού συστήματος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου