Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Θ.Καράογλου: Πυρά τουρκικών κύκλων κατά του Ελληνικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη!

Αρ. Πρωτ. 10782/09.02.2011

Προς Υπουργό Εξωτερικών
 
Περίεργα και ύποπτα δημοσιεύματα κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στον έντυπο τύπο της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» εκτοξεύει πυρά κατά του Ελληνικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, χαρακτηρίζοντας πράκτορα της ΕΥΠ διπλωματικό υπάλληλο, που υπηρετεί στην περιοχή. Η εφημερίδα εκφράζει την απορία και ταυτόχρονα ενόχλησή της, για το πού βρίσκει τα χρήματα το Ελληνικό προξενείο και οργανώνει πολιτιστικές δραστηριότητες, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε ύφεση και δεν έχει χρήματα. Μάλιστα, η εφημερίδα και οι «ιθύνοντές» της, υπονοούν, ότι τα χρήματα προέρχονται από μυστικά κονδύλια και εκθέτει συγκεκριμένο υπάλληλο, κατονομάζοντάς τον ως πράκτορα της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη.
Οι Τούρκοι εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τις πολιτιστικές και θρησκευτικές δραστηριότητες του ελληνικού στοιχείου. Περισσότερο ενοχλημένοι, όμως, φαίνονται από την απροσδόκητα μεγάλη συμμετοχή νεαρών Τούρκων στα δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, που παραδίδει το πολιτιστικό παράρτημα του προξενείου. Τα απαράδεκτα αυτά δημοσιεύματα της εφημερίδας της γειτονικής χώρας, προκαλούν οργή και αγανάκτηση. Ίσως θα όφειλαν να γνωρίζουν, ότι πολλές από τις υλοποιούμενες δράσεις πραγματοποιούνται μέσω χορηγιών από Ελληνικά ιδρύματα.
 
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
 
- Δεδομένων των λεπτών ισορροπιών μεταξύ των δυο χωρών, τι απαντάει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου στα δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα και βάλλουν εναντίον του Ελληνικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου