Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Θ.Καράογλου: Λειτουργικά προβλήματα στο Νοσοκομείο ΠαπαγεωργίουΝ

Αρ. Πρωτ. 11977/24.02.2011

Προς Υπουργό:
- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης 
 
Έντονα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο ακόμη και  οι ζωές των ίδιων των ασθενών. Το Νοσοκομείο δυσλειτουργεί τις ημέρες των εφημεριών και η ασφάλεια των ασθενών κινδυνεύει σε κάθε γενική εφημερία, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων να εξυπηρετήσουν τους πάσχοντες. Η υποστελέχωση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών και η μη σωστή κατανομή των περιστατικών, προκαλούν ασφυξία, με συνέπεια την πλημμελή εξυπηρέτηση των ασθενών.
Το νοσοκομείο αντιμετωπίζει τα εν λόγω λειτουργικά προβλήματα εξαιτίας της αθρόας προσέλευσης ασθενών, συγκριτικά με τα υπόλοιπα νοσοκομεία που εφημερεύουν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε κάθε εφημερία προσέρχονται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών 1.200-1.400 άτομα, ενώ στο αντίστοιχο νοσοκομείο που εφημερεύει 300 άτομα. Είναι προφανές, ότι οι 50 νοσηλευτές που αποτελούν το έμψυχο δυναμικό του τμήματος και των εξωτερικών ιατρείων, δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα να προκαλείται η οργή και η αγανάκτηση των ασθενών και των συνοδών τους. Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, οι ανάγκες του οποίου είναι αυξημένες και επιβεβλημένες. 
 
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
 
- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου για την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών που παρατηρούνται τις ημέρες των εφημεριών του νοσοκομείου, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου