Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Θ.Καράογλου: Ανάκληση αποσπασμένων εκπαιδευτικών της ομογένειας;

Προς Υπουργό:
 
- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
 
Απαράδεκτη και άδικη χαρακτηρίζεται η ενέργεια της αρμόδιας Υπουργού κας Διαμαντοπούλου, να προβεί σε ανάκληση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών από την Αυστραλία. Συγκεκριμένα, το αρμόδιο Υπουργείο προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, ανακαλώντας σχεδόν τους μισούς αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που υπηρετούσαν σε ομογενειακά και κρατικά σχολεία, σε πανεπιστημιακά τμήματα και στα πολιτειακά Υπουργεία Παιδείας της Αυστραλίας, ως σύνδεσμοι. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας έχει συνηθίσει σε ανάλογες πρακτικές, οι οποίες οδηγούν σε συρρίκνωση της παρουσίας της Ελληνικής εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η κίνηση αυτή είναι απαράδεκτη, δεδομένου του πλούσιου έργου που προσφέρουν οι εν λόγω εκπαιδευτικοί, τόσο στη στήριξη της Ελληνικής Ομογένειας στην Αυστραλία, όσο και στην προώθηση της Ελληνικής γλώσσας και παιδείας. Ενώ, θα έπρεπε η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να δηλώσει τη στήριξή και την ενίσχυση του έργου που επιτελούν οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στους Έλληνες της διασποράς, εντούτοις τους ανακαλεί στην Ελλάδα με μια απαράδεκτη απόφαση.
 
Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
 
- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να ανακαλέσει την απόφασή της για ανάκληση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών από την Αυστραλία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου