Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Θ.Καράογλου: Εξαπάτηση και εμπαιγμός της Κυβέρνησης προς τους δημοσίους υπαλλήλους!

Αρ. Πρωτ. 11978/24.02.2011

Προς Υπουργούς:
- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
- Οικονομικών
- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
- Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
 
Ο εμπαιγμός, η αλαζονεία και η πολιτική εξαπάτηση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έναντι των υπαλλήλων που υπηρετούν στον δημόσιο τομέα, συνεχίζεται χωρίς όρια. Έξι μήνες μετά την ψήφιση του σχεδίου «Καλλικράτης», η Κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την αναξιοπιστία και την προχειρότητα, που τη χαρακτηρίζουν. Με την ίδια, μάλιστα προχειρότητα συνέταξε το σχέδιο «Καλλικράτης», τα αποτελέσματα του οποίου είναι σήμερα ορατά. Προχωρά τώρα στον εμπαιγμό 50.000 δημοσίων υπαλλήλων, τους οποίους η ίδια κάλεσε να κάνουν εθελοντικές μετατάξεις, αναιρώντας τις ίδιες της τις αποφάσεις. Έτσι, υπάλληλοι που υπηρετούν σε τεχνικές υπηρεσίες των πρώην Περιφερειών και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, αλλά και υπηρετούντες στην κεντρική διοίκηση, βρίσκονται σε καθεστώς πανικού με τα νέα αιφνιδιαστικά μέτρα που έθεσε ο Ν. 3899/2010 «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας».
 
Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι αυτοί θα χάσουν περίπου το 30% των μισθολογικών τους απολαβών, στις οποίες αν συνυπολογιστούν οι περικοπές των επιδομάτων του 2010, αλλά και τα γενικότερα επαχθή μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κυριολεκτικά  οδηγούνται στην εξαθλίωση. Και ενώ, το σχέδιο «Καλλικράτης» αναφέρει ρητά, ότι το μεταφερόμενο προσωπικό των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στις Περιφέρειες και το μετατασσόμενο προσωπικό σε Περιφέρειες και Δήμους, δεν θα χάσει τις τυχόν επιπλέον τακτικές αποδοχές και τα πάσης φύσεως επιδόματα, διατηρώντας τα ως προσωπική διαφορά, εντούτοις στο Ν. 3899/2010 και στο άρθρο 2 παρ.22 καταργεί την παραπάνω διάταξη του Ν.3852/2010. Η ίδια η Κυβέρνηση φάσκει και αντιφάσκει. Νομοθετεί και το πρωτοφανές είναι, ότι το ένα της νομοθέτημα ακυρώνει το άλλο. Οφείλει άμεσα να αποκαταστήσει την αδικία αυτή, καταργώντας τη συγκεκριμένη διάταξη, η οποία δημιουργεί ανασφάλεια, φοβία και αναποτελεσματικότητα στους συγκεκριμένους υπαλλήλους και να νομοθετεί με περισσότερη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συγκεκριμένο σχέδιο.
 
Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:
 
- Προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία να προβούν στην κατάργηση της διάταξης, που περικόπτει ακόμη περισσότερα από τους δημοσίους υπαλλήλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου