Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Σαμαράς: "Όσοι καταψηφίσουν το Μνημόνιο 2 διαγράφονται και δεν θα είναι υποψήφιοι"

"Βρισκόμαστε ως χώρα μπροστά σε έναν τεράστιο κίνδυνο", τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. "Απειλείται η ελευθερία, η ανεξαρτησία, η υπόστασή μας", είπε.
"Όλοι οι ιστοί μιας ζωντανής οικονομίας, η αγορά, η κατανάλωση, η εμπιστοσύνη, η οικονομία έχουν όλα καταρρεύσει και μαζί και οι προσδοκίες για το αύριο", είπε ο κ. Σαμαράς και χαρακτήρισε καταστροφική τη συνταγή του μνημονίου.
"Επιμένουμε ότι η συνταγή του μνημονίου ήταν καταστροφικό λάθος. Δεν αλλάζουμε αυτές τις θέσεις μας", τόνισε. "Οι επιλογές μας δικαιώθηκαν, οι θέσεις μας παραμένουν, αλλά οφείλουμε να αποτρέψουμε αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο για να πάμε παραπέρα."
Ο πρόεδρος της Ν.Δ εξέφρασε τον φόβο να υπάρξει έξαρση της κοινωνικής αναταραχής στην Ελλάδα που θα μεταδοθεί και στην Ευρώπη.
Όπως τόνισε με αφορμή της δημοσκοπήσεις η Ν.Δ είναι το μοναδικό κόμμα εξουσία, ενώ υποστήριξε, ότι το ΠΑΣΟΚ διαλύεται, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει την αποχώρηση του ΛΑ.Ο.Σ  από την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Ο κ. Σαμαράς σχολίασε ότι παρατηρείται πρωτόγνωρη αύξηση στα κόμματα της Αριστεράς και των άκρων και όπως τόνισε θα πρέπει  να αξιολογήσουν η Ευρωπαίοι στην πολιτική τους προς την Ελλάδα,  αυτά τα στοιχεία.
Ο  πρόεδρος της Ν.Δ  ξεκαθάρισε ότι οι πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες και δεν παραγράφονται. Μάλιστα  επιτέθηκε στους υπουργούς Οικονομικών  του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο, κατηγορώντας τους για  ανακολουθίες στις δηλώσεις του, περί εξόδου από την ύφεση.  
Όπως υποστήριξε ο κ. Σαμαράς για να βγει η Ελλάδα , από την κρίση θα πρέπει με την ολοκλήρωση του PSI, να διεξαχθούν εκλογές, αλλά και να υιοθετηθούν πολιτικές ανάπτυξης, ώστε  να σταματήσει "η χώρα να βγαίνει στη γύρα για δανεικά", όπως είπε χαρακτηριστικά.
"Μόλις ολοκληρωθεί η ανταλλαγή ομολόγων θα ζητήσουμε άμεση διάλυση της Βουλής κι εκλογές", τόνισε  και συμπλήρωσε: "Μετά το PSI πάμε σε εκλογές. Αν θέλουν να λειτουργήσουν χωρίς εμάς να δούμε πώς θα το κάνουν".
Ο πρόεδρος της Ν.Δ τάχθηκε υπέρ της ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης , ώστε να ξεφορτωθεί η Ελλάδα όπως είπε χρέος  ύψους 85 δισ. ευρώ. 
Απειλείται μία χώρα τόνισε ο κ. Σαμαράς ο οποίος έκανε λόγο για πολιτική γενναιότητα. "Πρέπει να πούμε τη δυσάρεστη αλήθεια. Δεν επιλέγουμε τη σιωπή της μοιρολατρίας" είπε χαρακτηριστικά . "Πρέπει να μείνει η χώρα όρθια... Να μη χρεοκοπήσουμε. Σε μια χρεοκοπημένη χώρα δεν επενδύουν την λεηλατούν..."
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα του δεν ανακυκλώνει τα σενάρια της δραχμής. "Δεν μπορώ να φανταστώ τη χώρα μου χωρίς καύσιμα  με δελτίο στο τρόφιμα. Αυτονόητο είναι ότι σε όλα τα σοβαρά ζητήματα τίθεται θέμα κομματική πειθαρχίας΄" , είπε απευθυνόμενους στους βουλευτές του. 
"Σκεφτείτε όλα αυτά και  κάντε το καθήκον σας  έχω εμπιστοσύνη", κατέληξε στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου