Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Σπηλιωτόπουλος: Η παιδεία δεν προσφέρεται για στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις!


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Πάγια είναι η θέση μας ότι η παιδεία δεν προσφέρεται για στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις. Πολύ περισσότερο, όταν όλοι ομονοούμε στην ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και εμείς και η ακαδημαϊκή κοινότητα το επισημάναμε αρκετές φορές.

Όμως, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ, όχι μόνο δεν εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για συνεννόηση που προσφέρουμε αλλά αντίθετα κάνει τα πάντα για να την τορπιλίσει. Γιατί διαφορετικά, πως εξηγείται το γεγονός ότι, ενώ ζητά από την ακαδημαϊκή κοινότητα προτάσεις και παρατηρήσεις για το νομοσχέδιο, θέτοντας και προθεσμία δέκα ημερών, κάτι που επανέλαβε και κατά την χθεσινή συνάντησή της με τους Πρυτάνεις, φέρνει σήμερα για δεύτερη φορά στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για να το ξανασυζητήσουν μεταξύ τους.

Τι τελικά από το προσχέδιο ισχύει; Ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας για ένα τόσο σημαντικό θέμα, που έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στα Πανεπιστήμια και στην κοινή γνώμη;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου