Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Επανάσταση ακόμη και στην έδρα του κατάφερε να δημιουργήσει ο Παπαμιμίκος με την ασυνέπεια και την ασυδοσία του;



Η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν 4 από τις μεγαλύτερες σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα στις 13/07/2011 πραγματοποιήθηκαν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της Γραμματείας Πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης. Με την 
παρούσα επιστολή εκφράζουμε:


1. την άρνηση συμμετοχής μας στη Γραμματεία Πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί,

2. την άρνηση συμμετοχής μας στην καλά σκηνοθετημένη διαδικασία εκλογής του παραπάνω οργάνου. Η Γραμματεία Πόλης αποτελεί το ανώτερο όργανο διοίκησης της οργάνωσης, το οποίο οφείλει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της πιο ιστορικής και μεγάλης οργάνωσης, της ΔΑΠ-ΝΔΦK.

Παρ΄ όλα αυτά το συγκεκριμένο όργανο εδώ και ένα χρόνο δεν προέβη σε καμία πολιτική δραστηριότητα, παρέμεινε ανενεργό, αδρανές και παντελώς απομακρυσμένο από το χαρακτήρα που οφείλει να έχει η ιστορικότερη φοιτητική παράταξη στα ελληνικά πανεπιστήμια, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ .

Η οργάνωση τα προηγούμενα χρόνια χαρακτηρίστηκε από έλλειψη βασικών στοιχείων συνοχής και συνετούς διοίκησης, καθώς η έλλειψη της απαραίτητης επικοινωνίας μεταξύ των θεσμοθετημένων οργάνων της (γραμματεία- εκτελεστική), οι μονομερείς αποφάσεις χωρίς καμία τήρηση των βασικών αρχών της αντιπροσωπευτικής διοίκησης και η επιδεικτική αδιαφορία σε καθημερινά προβλήματα των επιμέρους οργανώσεων αποτέλεσαν τις πιο συνηθισμένες εκφάνσεις της καθημερινότητας στο ΑΠΘ.

Με ευθύνη της διοίκησης απέφυγε τη διοργάνωση της καθιερωμένης διετούς συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης παρά το γεγονός ότι τέθηκε επανειλημμένα από μεγάλο μέρος των οργανώσεων αυτής.

Τα τελευταία χρόνια η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης δεν προβαίνει καν στην έκδοση του περιοδικού της που επί χρόνια αποτελούσε βασικότατο φορέα της πολιτικής της υπόστασης στο χώρο του πανεπιστημίου.

Απέναντι σε όλα αυτά τα προβλήματα εδώ και καιρό τόσο με τις προτάσεις μας όσο και με τη καθημερινή παρουσία μας έχουμε θέσει πλήθος σκέψεων και λύσεων, οι οποίες όχι μόνο δεν απορρίφθηκαν αλλά oύτε καν τέθηκαν προς συζήτηση με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης.

Οι προτάσεις που έκανε ο νυν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος για τη λειτουργία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατά τη προεκλογική του εκστρατεία καθώς και για ‘’καθαρές και ανοικτές’’ διαδικασίες σε όλα τα εκλεκτορικά σώματα, μας βρήκε σύμφωνους, γι΄ αυτό και σταθήκαμε δίπλα του, καθώς θεωρούμε ότι δίνονται λύσεις σε πολλά από τα παραπάνω προβλήματα και κυρίως στο έλλειμμα δημοκρατικής εκπροσώπησης όλων των οργανώσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Παρόλα αυτά, αναιρώντας όσα προεκλογικά εξήγγειλε, συνεχίζει να καθοδηγεί τη Γραμματεία Πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης για μικροπολιτικά συμφέροντα.

Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της ηγεσίας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης για δημοκρατικότερη και παραγωγικότερη άσκηση της διοίκησης ιδιαίτερα κατά την περσινή χρονιά δυστυχώς δεν φάνηκαν σημάδια βελτίωσης και όλοι είχαμε καταστεί μάρτυρες συμπεριφορών που επιβεβαιώνουν με κατηγορηματικό τρόπο όλα τα παραπάνω. 


Δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος του προβλήματος και δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε σε μία ακόμη χαμένη χρονιά πολιτικής δράσης.

Θέλουμε ξεκάθαρη πολιτική δράση από την ηγεσία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, δεν είναι δικαίωμα της , είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ, το οφείλει στην κάθε Δαπίτισσα και τον κάθε Δαπίτη που δίνουν την ψυχή τους γι αυτήν την οργάνωση, το οφείλει στους χιλιάδες ψηφοφόρους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ το οφείλει πρωτίστως σε όλους τους Έλληνες φοιτητές. Η υποχρέωση αυτή φαντάζει ακόμη πιο έντονη ιδιαίτερα σε καιρούς οπού η κυβέρνηση του Μνημονίου ετοιμάζεται να ανατρέψει τα πάντα στο πανεπιστήμιο εις βάρος των Ελλήνων φοιτητών.

Είναι σαφής επιθυμία, οι οργανώσεις των δύο μεγαλύτερων αυτοδυναμιών Τ.Ε.Φ.Α.Α. και Γεωπονία και οι δυο μεγαλύτερες νικηφόρες οργανώσεις των Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών που αποτελούν το 40% του μεγαλύτερου πανεπιστημίου στη χώρα (Α.Π.Θ.) να μην εκπροσωπούνται στο κατά τα άλλα κορυφαίο και αντιπροσωπευτικό όργανο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης.

Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι επιμένουν στην συντήρηση, κάποιοι θέλουν την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο γιατί έτσι τους βολεύει, έχουν συμβιβαστεί με το τίποτα και τις καρέκλες τους.

Εμείς όλοι απέχουμε από μια διαδικασία που δεν μας εκφράζει και διατυπώνουμε σαφώς και κατηγορηματικά ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε με ένα μοντέλο διοίκησης αναχρονιστικό που εξυπηρετεί μονάχα δύο τρεις σκοπιμότητες πολύ συγκεκριμένων ανθρώπων , που μας έχουν οδηγήσει σε αυτά τα αδιέξοδα.

Είναι σαφές ότι πρέπει άμεσα, όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Εμείς τις έχουμε ήδη αναλάβει.

Υπογράφουν οι 36 εκλέκτορες για την ανάδειξη της Γραμματείας Πόλης
 




Πηγή: http://4oktovriou.blogspot.com/2011/07/blog-post_8852.html#ixzz1SMVKpobk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου