Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Δημοσκόπηση της Metron Analysis: Σε "ελεύθερη πτώση" τα ποσοστά του Γ.Παπανδρέου και άνοδος Σαμαρά

Πρωτοφανή κατάρρευση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, των πρωθυπουργικών χαρακτηριστικών του Γιώργου Παπανδρέου και των προσδοκιών των πολιτών για το αύριο, σε διάστημα μόλις τριών μηνών, καταγράφει η έρευνα της Metron Analysis που δημοσιεύει ο «Ε.Τ.».
Στα συμπεράσματα της δημοσκόπησης παρατηρείται έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης, της εμπλοκής του ΔΝΤ και της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Στο κλίμα της γενικής πολιτικής απαξίωσης, ο δικομματισμός περιορίζεται σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά (42,5% από 49,9% τον περασμένο Δεκέμβριο) -αναμενόμενο κατά τους εκλογικούς αναλυτές-, ωστόσο ο «μεγάλος ηττημένος» είναι το κυβερνών κόμμα και ο κ. Παπανδρέου.
Η ψαλίδα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχει κλείσει στο 2,9% (από 4,9% που ήταν τον Δεκέμβριο), τα ποσοστά του πρωθυπουργού βρίσκονται σε καθοδική τροχιά -όπως η βουτιά στο 21,1% από 26,4% στην ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ έχει ικανό αρχηγό-, ενώ το κυβερνών κόμμα δείχνει να φυλλορροεί, καθώς η συσπείρωσή του δεν ξεπερνά το 57,4%.

Ανοδος Σαμαρά

Αντίθετα, η έρευνα δείχνει ανοδική τάση στα ποσοστά του Αντώνη Σαμαρά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά: Για παράδειγμα, ο βαθμός ικανοποίησης από τον τρόπο που ασκεί αξιωματική αντιπολίτευση έχει αυξηθεί μέσα σε τρεις μήνες, ενώ στην κλίμακα της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της Ν.Δ. συγκεντρώνει την υψηλότερη δημοτικότητα στο χώρο της Δεξιάς με 73,5%.
Στον ίδιο πίνακα -της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών-, ο Γιώργος Παπανδρέου μέσα σε τρεις μήνες έχασε 3,5%, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε 2,3%, με αποτέλεσμα να κλείνει η ψαλίδα και σε αυτήν τη «μέτρηση».
Γεγονός που ενισχύει την άποψη των στενών συνεργατών του ότι με την επικαιροποιημένη πρόταση της Ν.Δ. για το Μνημόνιο που θα παρουσιαστεί άμεσα, η ζυγαριά θα γείρει προς τη γαλάζια παράταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου