Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η ΟΝΝΕΔ του χθες και του σήμερα...σκέψεις ενός απλού μέλους από τον τοίχο του στο fb, ένα χρόνο μετά την αλλαγή διοίκησης!


"52 εβδομάδες πριν, η μέρα των χαμένων ευκαιριών...

Πρώτον: Η ΟΝΝΕΔ έχασε την ευκαιρία να ξαναγράψει ιστορία, καθιστάμενη αντάξια εκείνης της μεγάλης ΟΝΝΕΔ των αρχών της δεκαετίας του '80. Κατάφερε να υποβιβαστεί σε μία Οργάνωση pr, με νέο όνομα (yooonned) με γραφείο τύπου τα parapolitika, Μ.Κ.Ο. στο περιεχόμενο της πολιτικής της, σκιά του εαυτού της, χαμηλότερα από ποτέ!

Δεύτερον: Η ΝΔ έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει μια νεολαία που θα έκανε την αντιπολίτευση εκείνη που οι σινιαρισμένοι, ατσαλάκωτοι και χορτάτοι βουλευτές της αρνούνται συστηματικά (έστω κατά πλειοψηφία) να κάνουν. Μια νεολαία με ιδεολογική συγκρότηση, με εθνική συνείδηση και ελληνική ψυχή, αυθεντικά λαϊκή. Απέκτησε, αντ'αυτού, μια νεολαία στρογγυλεμένων γωνιών, φίλη κολλητή των εταιρειών επικοινωνίας, λαϊκή ΜΟΝΟ ΣΕ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ, αποξενωμένη από την κοινωνία, αποϊδεολογικοποιημένη...Μια νεολαία έτοιμη να κάνει φιέστες (συχνά ακριβοπληρωμένες) για να εκθέτει το ιδεολογικό κενό της, το MAD και τους Stavento. Ή για να παρουσιάζει σε illustration χαρτί την επαναδιατύπωση της Πρότασης Παιδείας της... Ακριβώς αυτά που ΔΕΝ χρειαζόταν!

Τρίτον: Ο πρόεδρός μας έχασε την ευκαιρία να κτίσει μια νεολαία αντάξια των υποσχέσεων της 29ης Νοεμβρίου 2009. Μια νεολαία αμιγώς δική του, όχι δανεική και επιστρεφόμενη με τόκο...Αντάυτού αναγκάστηκε να γίνει συνομιλητής των μισθοφόρων της πολιτικής, των υπαλλήλων των πολιτικών γραφείων των Golden Boys της γενιάς μας! Να υιοθετήσει ως νεολαία το κατ'εξοχήν συστημικό και συμβιβασμένο κομμάτι της προϋφιστάμενης ΟΝΝΕΔ, τα παιδιά του "νόμιμου άρα ηθικού", των υπουργών που κόπιασαν συστηματικά επί 5,5 χρόνια για να γκρεμίσουν (με τονχείριστο βίο τους και την άθλια πολιτεία τους, με την έτη φωτός απόστασή τους από κάθε έννοια σεμνότητας και ταπεινότητας) τον Καραμανλή και μαζί με αυτόν την παράταξή μας στο 30%. Αντί για μια νεολαία με ψηλά το κεφάλι και τις σημαίες, αναγκάζεται να ζει (και να συμβιβάζεται) με μια νεολαία μίζερων οσφυοκαμπτών, γκρινιάρηδων φοβικών "μικρών" ανθρώπων που φοβούνται και τη σκιά τους, γερασμένη πριν την ώρα της από την ιδεολογική κενότητά της...με μια νεολαία πιστή στη διεστραμμένη παράδοση ότι η επικοινωνία είναι παραπάνω από την πολιτική. Ό,τι χειρότερο στις συνθήκες κρίσης που ζούμε...

Τέταρτον: Το "συστηματάκι" που επί 5,5 χρόνια απείχε εσκεμμένα από κάθε κομματική δράση, γιατί ήταν πιο επικερδής η παρασιτική διαβίωσή του ως μύκητα στις υπουργικές αυλές ή ως αποικίας σαρακιών στις καθηγητικές έδρες, έχασε την ευκαιρία να συνεχίσει αυτή την παρασιτική κερδοφορία (ή τον κερδοφόρο παρασιτισμό). Γιατί πλέον κάθε του κίνηση ελέγχεται και σχηματίζονται φάκελοι με τα άπλυτά του. Ένα σύστημα που είχε μάθει να κινείται στις σκιές, αναγκάζεται να βγει στο φως...Για να σας δούμε βρυκόλακες, το αντέχετε; (Ας μην ξεχνάμε βέβαια πως οι επιχειρηματίες της "νέας ΟΝΝΕΔ" πάντα ανακαλύπτουν νέους τρόπους να 'κονομήσουν κάτι από κάθε μία, μία προς μία, εκδήλωση που διοργανώνουν!)

Πέμπτον: Οι εφορίες έχασαν πλέον τη δυνατότητα να συνεχίσουν το ψέμμα ότι δήθεν δουλεύουν...γιατί αν δούλευαν θα είχαν καταφέρει σε 52 εβδομάδες ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ Α.Φ.Μ. στη yooonned! Ε; (Εκτός αν ο "πρόεδρος" ξέχασε τις υποσχέσεις του ή συνειδητά αμέλησε να επιδιώξει την υλοποίησή τους για να "βγάζει χαρτζιλίκι", λέμε εμείς! Αυτός δεν είναι που έλεγε πως ο λόγος που δεν είχε ΑΦΜ μέχρι τώρα η ΟΝΝΕΔ ήταν για να καλύπτονται "άπλυτα";)

Όλα αυτά 52 εβδομάδες πριν, τη νύχτα των χαμένων ευκαιριών... Εκείνη τη νύχτα που σιώπαιναν οι άνθρωποι γιατί ούρλιαζαν οι λύκοι! "

1 σχόλιο:

  1. ρε βλάκα Πιπερόπουλε, δεν βαριέσαι να γράφεις μαλακίες; Σε πήραν χαμπάρι ηλίθιε!
    Η πούτσα που έφαγες από τη ΔΑΠ στο ΠΑΜΑΚ σε έκανε να σαλτάρεις τελείως!
    Σούργελο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή