Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Πρόταση "τομή" από το Σαμαρά για διαχωρισμό υπουργού-βουλευτή

 




Μια πρόταση-τομή για τα δημόσια πράγματα, που στοχεύει στον ουσιαστικό διαχωρισμό της εκτελεστικής από τη νομοθετική εξουσία, έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της χθεσινής παρουσίασης των σκέψεών του για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής, υπό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, που έχει αναλάβει την επεξεργασία και κωδικοποίηση των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας, για ένα Σύνταγμα περισσότερο σύγχρονο και συμβατό με τις ανάγκες της εποχής που βιώνουμε, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε θέμα διαχωρισμού της εκτελεστικής από τη νομοθετική εξουσία, που πρακτικά συνεπάγεται ότι ένας βουλευτής που έχει εκλεγεί με την ψήφο του λαού, δεν θα μπορεί παράλληλα να είναι και υπουργός μιας κυβέρνησης.
Η θέση του Αντώνη Σαμαρά έρχεται να υπερκεράσει όσες σκέψεις έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, σε επίπεδο θεωρίας, και έχει βαθύ πολιτικό περιεχόμενο. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πιστεύει ότι μια τέτοια υπερβατική κίνηση, θα επιφέρει ουσιαστική αλλαγή στο περιεχόμενο αλλά και τη μορφή άσκησης της εξουσίας στην Ελλάδα, ανοίγοντας τις πόρτες της πολιτικής για νέους ανθρώπους αλλά και για αξιόλογους επιστήμονες και τεχνοκράτες, που θα ήθελαν να προσφέρουν.
Η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της Αναθεώρησης του Συντάγματος, γι’ αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς ανέθεσε την ευθύνη της επεξεργασίας των σχετικών προτάσεων στον αντιπρόεδρο του κόμματος Δημήτρη Αβραμόπουλο. Με πολιτική στόχευση να παρουσιαστεί στην ελληνική κοινωνία ένα πλαίσιο σύγχρονων προτάσεων, που θα συνδράμουν στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της χώρας, και θα συμβάλλουν καθοριστικά στην υπέρβαση της σημερινής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου