Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συμμετέχει σε καταλήψεις των σχολών καταστρατηγώντας η ίδια την πάλαι ποτέ βασική αρχή της για ανοιχτές σχολές!


Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος κρατά διακριτικές αποστάσεις από τον Αντώνη Σαμαρά. Η ΔΑΠ συμμετέχει στις καταλήψεις σχολών.Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος κρατά διακριτικές αποστάσεις από τον Αντώνη Σαμαρά. Η ΔΑΠ συμμετέχει στις καταλήψεις σχολών.

Κι αν η Συγγρού κατάφερε -προς το παρόν τουλάχιστον- να σιωπήσουν στον δημόσιο λόγο οι φωνές των λεγόμενων μεσαίων στελεχών που επιθυμούν από ευρύτερη συναίνεση έως κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και προεκλογικά, ο πονοκέφαλος τώρα του Αντώνη Σαμαρά ακούει στο όνομα ΟΝΝΕΔ. Η νεολαία της Ν.Δ. κάθε άλλο παρά ευτυχής είναι εκ του αποτελέσματος και οι υποσχέσεις της Συγγρού, ότι μόλις η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση θα δώσει συμμετοχή και ψήφο στους φοιτητές στα εκλεκτορικά σώματα των πανεπιστημίων, δεν φαίνεται να καθησυχάζουν τα πράγματα.
Το μεγάλο πρόβλημα, ακόμη και για την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ, είναι βεβαίως η ΔΑΠ. Η φοιτητική παράταξη εξέφρασε τις αντιρρήσεις της ενεργά, συμμετέχοντας στις περίπου 100 καταλήψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στις πανεπιστημιακές και τις σχολές των ΤΕΙ ανά τη χώρα.
Και όχι μόνο: Ο Αντ. Σαμαράς υποχρεώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη διαγραφή του επικεφαλής της ΔΑΠ Οικονομικού κυρίως για τις θέσεις που πέρασε με την ανακοίνωσή του, αλλά με προφανή και επίσημη αιτιολογία το υβριστικό ύφος της συγκεκριμένης ανακοίνωσης.
Με τα ονόματα των πολιτικών γραμμένα στην αγγλική γλώσσα -εκείνου του Αντώνη Σαμαρά συμπεριλαμβανομένου- στην ανακοίνωση χαρακτηρίζονταν «αλήτες» οι πολιτικοί, «διεφθαρμένο και σάπιο» το πολιτικό σύστημα.
Η ουσία της ανακοίνωσης, όμως, ήταν εκείνη που «πόνεσε» τη Συγγρού: «Το βρόμικο, σάπιο και άκρως διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας αποφάσισε να χτυπήσει το πανεπιστήμιο, να διαλύσει τις δομές του και να το μετατρέψει σε όργανο πλήρως ελεγχόμενο από τους εκάστοτε υπουργούς, κυβερνήσεις κ.λπ., ώστε να παίζουν πλέον ακόμη ευκολότερα τα διάφορα πολιτικά τους παιχνίδια μέσα από τα πανεπιστήμια».
Κάποιοι, βεβαίως, εκ των επιτελών του Αντ. Σαμαρά τού εισηγούνται η Ν.Δ. να πάρει θέση τώρα ευθέως, εκφράζοντας την αντίθεση του κόμματος στη διάβρωση των πανεπιστημίων από το πελατειακό σύστημα όλων των τελευταίων ετών, στο οποίο ενεργή συμμετοχή είχαν και οι φοιτητικές παρατάξεις, μη εξαιρουμένης της ΔΑΠ.
Σε μια όμως προεκλογική περίοδο, όπως τουλάχιστον θεωρούν στη Συγγρού ότι διάγουμε, μια τέτοια επιλογή θα αποτελούσε μεγάλο ρίσκο. Γι' αυτό και το μπαλάκι έχει πεταχθεί στην εξέδρα αλλά και στον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Α. Παπαμιμίκο με την εύκολη επίκληση της «αυτονομίας» της νεολαίας.
Η ηγεσία της νεολαίας πάντως κρατά διακριτικές αποστάσεις από τη Συγγρού, δίχως μέχρι στιγμής να φτάνει στα άκρα, αλλά και δίχως να αποστασιοποιείται από τη συμμετοχή στις καταλήψεις, εφόσον συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των φοιτητών.
Με την επίθεση δε που έχει εξαπολύσει στη γενιά του Πολυτεχνείου -κάνει λόγο για «γενιά που έχει εξαργυρώσει τους αγώνες του ελληνικού λαού για προσωπικό όφελος»- δεν εξαιρεί προφανώς ούτε στελέχη της Συγγρού και του άμεσου περιβάλλοντος Σαμαρά.
Με την ελπίδα ότι η φωτιά θα σβήσει, η ηγεσία της Ν.Δ. τηρεί προς το παρόν σιγήν ιχθύος, μη παίρνοντας θέση καν για την αναβολή της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου στα ΑΕΙ. Αν όμως η κατάσταση στα πανεπιστήμια εξακολουθήσει να έχει ώς τώρα, σε 20 μέρες, που ο Αντ. Σαμαράς θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη, θα αναγκαστεί να πάρει θέση. Και τότε θα αρχίσουν τα δύσκολα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου